Tilmeld dig Almas nyhedsbrev her

 

Homøopatiske lægemidler til Svangerskabsforgiftning (Præeklampsi)

Luk menu [X]

Mere om Svangerskabsforgiftning: Artikel fra hæftet Naturlig hjælp til graviditet, fødsel og spædbørn

Hvis du efter 20. svangerskabsuge får pludselige ødemer (væskeophobninger) med vægtforøgelse og evt. hovedpine, forhøjet blodtryk, kvalme m.m., kan årsagen være svangerskabsforgiftning. Det er en tilstand, som kræver lægehjælp, da det kan udvikle sig alvorligt og i sidste ende føre til bl.a. kramper med tåget bevidsthed.

Som tillægsmidler til lægens behandling af svangerskabsforgiftning kan de homøopatiske lægemidler Taraxacum cum stanno og Belladonna D30 anvendes. Taraxacum cum stanno har ofte en god virkning på ødemerne og på blodtrykket. Belladonna D30 har specifikt gode virkninger på det forhøjede blodtryk, som optræder i forbindelse med svangerskabsforgiftning.

Faktorer, der kan forøge risikoen for at udvikle svangerskabsforgiftning, er bl.a. forhøjet blodtryk, førstegangsgraviditet, graviditet opnået ved ægtransplantation, overvægt, kronisk nyresygdom, sukkersyge m.m. Døtre til mødre, som har haft eklampsi (svangerskabsforgiftning med kramper), har desuden 6-7 gange større risiko for at få svangerskabsforgiftning end normalt.

Man kender ikke årsagen til svangerskabsforgiftning. Men man har konstateret, at det fine netværk af forgreninger, som moderkagen normalt udvikler under graviditeten, er mindre udviklet hos kvinder med svangerskabsforgiftning. Kvinder som er disponerede for svangerskabsforgiftning, kan måske derfor have gavn af at tage midlet Fructus femina, som netop styrker livmoderens ernæringstilstand.

Læs mere om Fructus femina i hæftet "Naturlig hjælp til Graviditet, fødsel og spædbørn" i afsnittet ”Støtte til livmoder og moderkage” (side 23).

<< Tilbage

Ny søgning i Indikationsregister


Se hvor du kan købe homøopatiske lægemidler

 

Vigtig information om behandling med homøopati

Bemærk, at de lægemidler og råd, der er foreslået her, skal ses som forslag og impulser til en mulig behandling. En evt. klinisk undersøgelse hos egen læge bør ikke udelukkes.

Søg læge hvis symptomerne ikke forsvinder ved brug af homøopati. Ophør med lægeordineret medicin må kun ske i samråd med lægen.

Behandlingsforslagene her er generelle anbefalinger, som vil bedre tilstandene hos de fleste. Med homøopati behandler man ikke sygdommen, men det syge menneske og helt essentielt årsagen til sygdommen. Det er vigtigt at tage hensyn til den enkelte persons specielle konstitution, sygehistorie m.m. ved den endelige ordination af homøopatiske lægemidler. En professionel behandler vil kunne hjælpe med at afdække sygdomsbilledet og give en mere individuelt tilpasset behandling.

Find en behandler, der arbejder med antroposofisk homøopati