Tilmeld dig Almas nyhedsbrev her

 

Homøopatiske lægemidler til Posttraumatisk stresslidelse, PTSD

Luk menu [X]

Mere om PTSD: Artikel fra hæftet Naturlig hjælp til stress, søvnbesvær, depression og angst

PTSD (PostTramatisk Stresslidelse) er en alvorlig tilstand. Diagnosen PTSD blev første gang brugt i 1980 på baggrund af forskning i de amerikanske Vietnamveteraners psykiske lidelser. Men allerede efter 1. og 2. verdenskrig kendte man til tilstanden under begrebet ”granatchok”. Især mange soldater er i tidens løb blevet traumatiserede efter voldsomme oplevelser i krig. Men også andre traumatiske oplevelser, hvor vi udsættes for intens frygt, kan føre til PTSD.

Symptomerne viser sig typisk som en ekstrem følsomhed over for selv ganske små belastninger. Det medfører søvnforstyrrelser, mareridt, hyppige infektioner, stor træthed, depression, indelukkethed, menneskeskyhed, uarbejdsdygtighed i årevis m.m.

Ved behandling af PTSD anvendes først lægemidler, som beroliger nyre-/binyresystemet:

Rebalance tages som det første middel, fordi det forbinder sjælen mere med kroppen igen.

Oxalis comp. kan tages samtidigt med Rebalance. Oxalis løsner i solar plexus, hvor man ofte føler et hul eller en tomhed, hvis man har fået chok.

Tabacum comp., som er næsten identisk med Oxalis comp., kan anvendes lidt senere i forløbet. Midlet indeholder Quarz D12 i stedet for oxalis. Quarz støtter jeg’et og dæmper følsomheden over for sansepåvirkninger.

Belladonna D30 virker dybt ind i den ubevidste, konstante uro, som især kan udfolde sig om natten. Midlet tages ved sengetid.

Ambra comp. er stærkt beroligende og kan f.eks. i en periode tages sammen med Rebalance.

Coffearon virker beroligende og søvndyssende (se mere under Søvnproblemer).

Chamomilla comp. anvendes til børn.

Efter den indledende behandling af PTSD med beroligende midler tages midler, som opbygger nyrer og binyrer. Den opbyggende virkning findes allerede i Oxalis comp. og Tabacum comp. på grund af kobberindholdet, men den kan yderligere understøttes med:

Cuprum ars. D12 og Glandula suprarenalis D12 (homøopatisk binyre). Det er begge midler, som opbygger nyrer og binyrer. Man må ikke tage disse to midler i første fase, da man kan blive urolig.

<< Tilbage

Ny søgning i Indikationsregister


Se hvor du kan købe homøopatiske lægemidler

 

Vigtig information om behandling med homøopati

Bemærk, at de lægemidler og råd, der er foreslået her, skal ses som forslag og impulser til en mulig behandling. En evt. klinisk undersøgelse hos egen læge bør ikke udelukkes.

Søg læge hvis symptomerne ikke forsvinder ved brug af homøopati. Ophør med lægeordineret medicin må kun ske i samråd med lægen.

Behandlingsforslagene her er generelle anbefalinger, som vil bedre tilstandene hos de fleste. Med homøopati behandler man ikke sygdommen, men det syge menneske og helt essentielt årsagen til sygdommen. Det er vigtigt at tage hensyn til den enkelte persons specielle konstitution, sygehistorie m.m. ved den endelige ordination af homøopatiske lægemidler. En professionel behandler vil kunne hjælpe med at afdække sygdomsbilledet og give en mere individuelt tilpasset behandling.

Find en behandler, der arbejder med antroposofisk homøopati