Tilmeld dig Almas nyhedsbrev her

 

Homøopatiske lægemidler til Overgangsalder (Klimakteriet), mænd

Luk menu [X]

Motion, god søvn, gode madvaner, obs. på vægten modvirker også mænds symptomer i overgangsalderen. Det kan også være nødvendigt eller vigtigt at styrke immunsystemet i denne periode. Se også Svagt immunsystem.

 

Overgangsalder, mænd

Artikel fra hæftet 50+ og homøopati

Produktionen af hormoner aftager med alderen. Allerede inden overgangsalderen er der sket store hormonelle forandringer. Hos nogle medfører det store gener, og hos andre er ændringerne begrænsede. Mange funktioner i kroppen er afhængige af en velfungerende hormonproduktion. Knoglerne bliver vedligeholdt af kønshormon. Kønshormonet øger det gode kolesterol og beskytter derfor også mod blodpropper i hjerte og hjerne. Hudens kollagenindhold er afhængig af niveauet af kønshormon. I det følgende nævnes nogle muligheder for homøopatisk behandling ved gener på grund af den mindre hormonproduktion.

Mænd oplever også en tilstand svarende til kvindernes overgangsalder. Den optræder ofte en smule senere end hos kvinder, men mange af symptomerne er ens. Symptomerne kan være øget træthed, manglende sexlyst, manglende initiativ og dårligt humør.

Man kan behandle med det homøopatiske middel Testes comp. Det stimulerer produktionen af det mandlige kønshormon testosteron.

<< Tilbage

Ny søgning i Indikationsregister


Se hvor du kan købe homøopatiske lægemidler

 

Vigtig information om behandling med homøopati

Bemærk, at de lægemidler og råd, der er foreslået her, skal ses som forslag og impulser til en mulig behandling. En evt. klinisk undersøgelse hos egen læge bør ikke udelukkes.

Søg læge hvis symptomerne ikke forsvinder ved brug af homøopati. Ophør med lægeordineret medicin må kun ske i samråd med lægen.

Behandlingsforslagene her er generelle anbefalinger, som vil bedre tilstandene hos de fleste. Med homøopati behandler man ikke sygdommen, men det syge menneske og helt essentielt årsagen til sygdommen. Det er vigtigt at tage hensyn til den enkelte persons specielle konstitution, sygehistorie m.m. ved den endelige ordination af homøopatiske lægemidler. En professionel behandler vil kunne hjælpe med at afdække sygdomsbilledet og give en mere individuelt tilpasset behandling.

Find en behandler, der arbejder med antroposofisk homøopati