Tilmeld dig Almas nyhedsbrev her

 

Homøopatiske lægemidler til For meget mavesyre

Luk menu [X]

Se også Mavesyre, for lidt.

 

Mavesyre, for meget

Artikel fra hæftet Homøopatisk Husapotek

Brændende smerter i maven, sure opstød og halsbrand kort tid efter indtag af mad er meget almindelige symptomer. Det gælder især ved madvarer med et stort syreindhold, f.eks. kød, æg, kaffe, alkohol, slik samt stærkt krydret, saltet, stegt og fed mad. For rigelig madindtag og overvægt kan også være udløsende årsager til symptomerne.

I fagsproget kalder man symptomerne for mavesyre-reflux. Mavesyre ryger op i spiserøret og kan her udløse spiserørskatar. Smerterne skyldes ofte, at man danner for meget mavesyre. Det kan være forårsaget af stress eller være arveligt betinget. For meget mavesyre kan også forværre et evt. mavesår. Ved begge tilstande er maveslimhinden belastet.

Lægerne mener, at mavesår skyldes en bakterie, Helicobactor pylori, i mavesækken. Rygning fordobler tendens til mavesår, og indtag af acetylsalicylsyre og smertestillende gigtmedicin spiller også en væsentlig rolle for udvikling af mavesår.

Kostændring, i form af mere basisk kost og let fordøjelige madvarer samt indtag af homøopatiske lægemidler, kan ofte få bugt med symptomerne. Hvis disse tiltag ikke hjælper, bør man opsøge en læge. Robinia comp. virker opbyggende på maveslimhinderne, er syreneutraliserende og psykisk beroligende.

Gammeldags kærnemælk indeholder gunstige mælkesyrebakterier, som reducerer de bakterier, der kan fremkalde for meget mavesyre. AstaXantip normaliserer bakteriefloraen i tarmen og forøger en antioxidantisk beskyttelse af kroppen. AstaXantip indeholder stor koncentration af havalgen Haematococcus Pluvialis, som er effektiv i behandling specifikt af nævnte mavesårsbakterie. Vejledende dosering: 1 kapsel dagligt, indtages om morgenen i forbindelse med måltidet.

Carbomin indtages om morgenen og virker som tarmrenser for ufordøjede madrester samt syre/base-afbalancerende. Vejledende dosering: 1 tsk. Carbomin røres ud i et glas lunkent vand og drikkes 20 min., før morgenmåltidet indtages.

 

Mavesyre, for meget

Artikel fra hæftet 50+ og homøopati

Brændende smerter i maven og sure opstød og halsbrand kort tid efter indtag af mad er meget almindelige symptomer. Det gælder især ved fødevarer med et stort syreindhold, f.eks. kød, æg, kaffe, alkohol, slik samt stærkt krydret, saltet, stegt og fed mad.

For rigelig madindtag og overvægt kan også være udløsende årsager til symptomerne. I fagsproget kalder man symptomerne for reflux. Mavesyre stiger op i spiserøret og kan her udløse spiserørskatar. Smerterne skyldes ofte, at man danner for meget mavesyre. Dette kan være kombineret med en slap eller svagt virkende lukkemuskel i mavesækken. Ofte forstærkes symptomerne af stress og psykisk uro.

Mavesår i selve mavesækken kan skyldes bakterien Helicobacter pylori, langvarig brug af medicin (Ibuprofen, Acetyl-salicyl-syre), rygning eller alkohol.

Kostændring i form af mere basisk kost og let fordøjelige madvarer, samt indtag af homøopatiske lægemidler kan ofte få bugt med symptomerne. Hvis disse tiltag ikke hjælper, bør man opsøge en læge.

Robinia comp. er et homøopatisk lægemiddel, som virker opbyggende på maveslimhinden, er syreneutraliserende og psykisk beroligende.

Gammeldags kærnemælk har også en god virkning. Det slimer mavesækken lidt til, så slimhinden får ro.

Kosttilskuddet AstaXantip normaliserer bakteriefloraen i tarmen. AstaXantip indeholder stor koncentration af havalgen Haematococcus Pluvialis og er effektiv til specifik behandling af mavesår.

Kosttilskudet Carbomin indtages om morgenen og virker udrensende for ufordøjede madrester samt syre/base-afbalancerende.

Anbefalet diæt: kartoffelvand, agurk, sellerisaft, gammeldags kærnemælk. Supplér desuen med te af kamille, pebermynte og tusindgylden.

<< Tilbage

Ny søgning i Indikationsregister


Se hvor du kan købe homøopatiske lægemidler

 

Vigtig information om behandling med homøopati

Bemærk, at de lægemidler og råd, der er foreslået her, skal ses som forslag og impulser til en mulig behandling. En evt. klinisk undersøgelse hos egen læge bør ikke udelukkes.

Søg læge hvis symptomerne ikke forsvinder ved brug af homøopati. Ophør med lægeordineret medicin må kun ske i samråd med lægen.

Behandlingsforslagene her er generelle anbefalinger, som vil bedre tilstandene hos de fleste. Med homøopati behandler man ikke sygdommen, men det syge menneske og helt essentielt årsagen til sygdommen. Det er vigtigt at tage hensyn til den enkelte persons specielle konstitution, sygehistorie m.m. ved den endelige ordination af homøopatiske lægemidler. En professionel behandler vil kunne hjælpe med at afdække sygdomsbilledet og give en mere individuelt tilpasset behandling.

Find en behandler, der arbejder med antroposofisk homøopati