Tilmeld dig Almas nyhedsbrev her

 

Homøopatiske lægemidler til For lidt mavesyre

Luk menu [X]

Se også Mavesyre, for meget.

 

Mavesyre, for lidt

Artikel fra hæftet Homøopatisk Husapotek

En ofte overset årsag til mavesymptomer er for lidt mavesyre. Symptomerne er meget identiske med for meget mavesyre. Det kan derfor være svært at skelne imellem de to ubalancer. For meget mavesyre udløses ofte umiddelbart efter indtag af de fødevarer, som irriterer mavesækken, hvorimod for lidt mavesyre udviser sine symptomer upåagtet, om der er indtaget mad eller ej. Mavesyre har til formål at nedbryde negative bakterier samt proteiner og mineraler i fordøjelsen. Er der ikke
syre nok, bliver mavens udtømningstid langsommere, og negative bakterier nedbrydes ikke. Den deraf følgende forrådnelse af ufordøjet mad er starten på en lang række sygdomme.

Amara Kliniplex indeholder Ensianrod, som er fyldt med kraftige bitterstoffer, som fremmer saltsyre- og spytsekretionen. Det er disse to elementer, der indeholder de enzymer, som skal hjælpe til ved nedbrydelsen af maden. Vejledende dosering: 1 tablet før morgenmad og 1 tablet før frokost, tygges og synkes ½ time før måltidet, ialt 2 tabletter dagligt.

Astaxantip normaliserer bakteriefloraen i tarmen og forøger en antioxidantisk beskyttelse af kroppen. Denne antioxidant er effektiv i behandling specifikt af mavesårsbakterien Helicobacter pylori. Vejledende dosering: 1 kapsel dagligt,
indtages om morgenen i forbindelse med måltidet.

Cuprum aceticum D6 stimulerer saltsyreproduktionen, og er dermed en opbyggende faktor for den manglende mavesyre. For at stimulere fordøjelsesprocessen til at optage og omsætte næringsstofferne optimalt kan indtages Argentum nitricum D6.

Carbomin indtages om morgenen og virker som ”tarmrenser” for ufordøjede madrester samt syre/base-afbalance

Prøv at drikke lidt fortyndet æbleeddike før hvert måltid. Hvis man mærker en bedring, efter at have drukket den sure æbleeddike, er der ingen tvivl om, at mavesymptomerne skyldes for lidt mavesyre.

 

Mavesyre, for lidt

Artikel fra hæftet 50+ og homøopati

En ofte overset årsag til mavesymptomer er for lidt mavesyre. Symptomerne er meget identiske med for meget mavesyre. Det kan derfor være svært at skelne imellem de to ubalancer.

For meget mavesyre udløses ofte umiddelbart efter indtag af de fødevarer, som irriterer mavesækken, hvorimod for lidt mavesyre udviser sine symptomer, uanset om der er indtaget mad eller ej.

Mavesyre har til formål at nedbryde sygdomsfremkaldende bakterier samt proteiner og mineraler i mavesækken. Er der ikke syre nok, bliver mavens udtømningstid langsommere, og sygdomsfremkaldende bakterier nedbrydes ikke. Den deraf følgende forrådnelse af ufordøjet mad er starten på en lang række sygdomme.

Amara Kliniplex indeholder ensianrod, der indeholder aromatiske bitterstoffer, som fremmer saltsyre- og spytsekretionen. De indeholder de rigtige enzymer, som skal hjælpe til ved nedbrydelsen af maden. Stimulerer mavesyreproduktionen.

AstaXantip normaliserer bakteriefloraen i tarmen og fremmer fordøjelsen.

Cuprum aceticum D6 stimulerer saltsyreproduktionen og er dermed en opbyggende faktor for den manglende mavesyre. Endvidere styrker dette middel funktionen af lukkemusklen mellem spiserør og mavesæk.

For at stimulere fordøjelsesprocessen til at optage og omsætte næringsstofferne optimalt kan indtages Argentum nitricum D6.

Carbomin indtages om morgenen, og virker udrensende for ufordøjede madrester, samt syre/base-afbalancerende.

 

Supplér med mælkesyregærede safter og grøntsager, æbleeddike, bitterstoffer, f.eks. i form af tusindgylden. Små mængder af malurt og gul ensian.

<< Tilbage

Ny søgning i Indikationsregister


Se hvor du kan købe homøopatiske lægemidler

 

Vigtig information om behandling med homøopati

Bemærk, at de lægemidler og råd, der er foreslået her, skal ses som forslag og impulser til en mulig behandling. En evt. klinisk undersøgelse hos egen læge bør ikke udelukkes.

Søg læge hvis symptomerne ikke forsvinder ved brug af homøopati. Ophør med lægeordineret medicin må kun ske i samråd med lægen.

Behandlingsforslagene her er generelle anbefalinger, som vil bedre tilstandene hos de fleste. Med homøopati behandler man ikke sygdommen, men det syge menneske og helt essentielt årsagen til sygdommen. Det er vigtigt at tage hensyn til den enkelte persons specielle konstitution, sygehistorie m.m. ved den endelige ordination af homøopatiske lægemidler. En professionel behandler vil kunne hjælpe med at afdække sygdomsbilledet og give en mere individuelt tilpasset behandling.

Find en behandler, der arbejder med antroposofisk homøopati