Tilmeld dig Almas nyhedsbrev her

 

Homøopatiske lægemidler til Influenza

Luk menu [X]

Influenza

Artikel fra folderen Influenza

Influron influenza

Hovedpine, feber, ømme muskler og led. Mangel på appetit, træthed, løbende næse og øm hals. Når man mærker disse symptomer, ved man, at der er influenza på vej. Den høje feber på helt op til 40°C falder hos de fleste igen efter 2-3 dage. Herefter bliver man hurtigt rask af sig selv uden de store komplikationer. Dog er det meget almindeligt at være træt i helt op til 2 uger efter en overstået influenza.

Udsatte grupper kan blive meget syge af influenza. Især spædbørn, ældre, gravide, overvægtige og personer med hjerte-/lungesygdomme eller svækket immunforsvar. Varer feberen i mere end 5 dage, kan det være tegn på, at der er tilstødt betændelse med bakterier – typisk lunge- eller mellemørebetændelse. Så bør man for en god ordens skyld lade en læge undersøge sig.

Hvorfor får man influenza?
Influenza er en virussygdom, som typisk rammer i vinterhalvåret – fra midten af december til midten af marts. Influenzavirus smitter først og fremmest gennem hånd til hånd-kontakt. Fra hænderne føres smitten videre til slimhinderne i munden, næsen eller øjnene. Hyppig håndvask i perioder med virus i luften giver derfor en god beskyttelse.

Personer med et sundt og stærkt immunforsvar modstår også bedre influenza og andre virussygdomme.

Behandling med Influron

De almindelige råd ved influenza er at få rigeligt med væske, holde sig i ro og gerne sove meget. Undgå desuden febernedsættende midler, da den forhøjede temperatur netop er med til at forkorte sygdomsforløbet. På den måde kan man understøtte, at infektioner som lungebetændelse, mellemørebetændelse og bihulebetændelse ikke støder til.

I modsætning til konventionelle lægemidler virker homøopatiske lægemidler også på virus. Influron er et homøopatisk lægemiddel, som gennem mange år har vist sin virkning på netop influenza. Influron styrker og stimulerer kroppens eget immunsystem til at bekæmpe influenzaen. Et stærkt immunsystem hjælper de udsatte personer, som influenza ellers kan være  farlig for. Ligesom det kan være med til at forebygge, at influenzaen udvikler sig til et længerevarende forløb, hvor evt. følgesygdomme støder til.

Bemærk, at det er meget vigtigt at begynde at tage Influron med det samme, man mærker de første influenza-symptomer – for at sikre en god effekt af behandlingen. Det mildner i reglen symptomerne væsentligt og sikrer et harmonisk forløb af helbredelsesprocessen, så den typisk er overstået efter 2-3 dage.

Tag Influron med det samme, du mærker symptomer på influenza, hvis du vil være sikker på at opnå en mærkbar effekt af behandlingen.

Det er også en god idé at tage Influron, selv om man kommer lidt sent i gang. Så vil symptomerne kun lindres i mindre grad, men behandlingen forebygger stadigvæk, at man udvikler f.eks. lungebetændelse og andre følgelidelser.

Vejledende dosering
Voksne: 10 dråber 3 x dagligt.
Børn: 2-7 dråber 3 x dagligt.

Akut dosering
50 dråber (børn: 25 dråber) i et glas vand, som drikkes slurkvist over 1/2 time, eller 10 dråber (børn: 5 dråber) hver 1/2 time dagen igennem, indtil mærkbar forandring indtræder. Følg herefter vejledende dosering, indtil influenzaen er helt
ovre.

Forebyggende kur
Man kan styrke sit immunforsvar forebyggende med Influron. Det kan bl.a. være en god idé, hvis man ofte bliver syg med influenza eller f.eks. har tendens til let at få lungebetændelse.

Begynd en forebyggende kur i oktober eller måske november måned (på samme tidspunkt, hvor man giver influenza-vaccinationer). Indtag midlet i vejledende dosering i 1-3 måneder – alt efter behov.

Immunforsvaret kan yderligere støttes ved at indtage midlet Echinacea comp. i samme periode. Echinacea comp. er et middel, som er generelt meget immunstyrkende. Man opnår en generel større modstandsdygtighed mod influenza og andre virusinfektioner, hvis denne kur gentages 2-3 sæsoner i træk.

Man holder også sit immunforsvar stærkt ved at leve sundt og sørge for motion, tilstrækkelig hvile og søvn, et afbalanceret følelsesliv og en nærende kost.

Download folderen om behandling af influenza (pdf)

 

Influenza

Artikel fra hæftet 50+ og homøopati

Influenzaepidemier hærger hver vinter med ubehagelige symptomer. Nogle mennesker er længe om at blive helt raske, andre får følgesygdomme efter en influenza. Især ældre mennesker og mennesker med svækket immunsystem kan rammes hårdt. Mennesker med et stærkt immunsystem rammes sjældnere, og får de influenza, bekæmper de den hurtigere.

Er man blevet smittet med influenzavirus, er det ofte muligt at afkorte sygdomsforløbet med det homøopatiske lægemiddel Influron. Det kræver, at man indtager Influron i akut dosering hurtigt, efter man er smittet. Man kan indtage Influron forebyggende i perioder med influenzaepidemi. Har man influenza i udbrud, kan Influron effektivt lindre symptomerne og styrke lunger og immunsystem.

Echinacea comp. styrker effektivt immunforsvaret og er et godt supplement til Influron. Endvidere kan immunforsvaret hos især meget immunsvækkede styrkes med Triplex organocomp. ampul, som er et organmiddel bestående af de vigtigste dele af immunforsvaret.

Endelig kan man behandle med Aconitum/Eucalyptus organocomp. ampul, som består af planter i homøopatisk form, der alle virker på infektion med feber. Samtidig er der tilsat bronkier og mandler i homøopatisk form, som vil regenerere de ramte organområder i kroppen.

Det er vigtigt under en influenza at holde temperaturen lidt høj, da vira og bakterier dør, hvis temperaturen er omkring 38 grader, derfor bør man undgå at tage febernedsættende midler.

<< Tilbage

Ny søgning i Indikationsregister


Se hvor du kan købe homøopatiske lægemidler

 

Vigtig information om behandling med homøopati

Bemærk, at de lægemidler og råd, der er foreslået her, skal ses som forslag og impulser til en mulig behandling. En evt. klinisk undersøgelse hos egen læge bør ikke udelukkes.

Søg læge hvis symptomerne ikke forsvinder ved brug af homøopati. Ophør med lægeordineret medicin må kun ske i samråd med lægen.

Behandlingsforslagene her er generelle anbefalinger, som vil bedre tilstandene hos de fleste. Med homøopati behandler man ikke sygdommen, men det syge menneske og helt essentielt årsagen til sygdommen. Det er vigtigt at tage hensyn til den enkelte persons specielle konstitution, sygehistorie m.m. ved den endelige ordination af homøopatiske lægemidler. En professionel behandler vil kunne hjælpe med at afdække sygdomsbilledet og give en mere individuelt tilpasset behandling.

Find en behandler, der arbejder med antroposofisk homøopati