Tilmeld dig Almas nyhedsbrev her

 

Homøopatiske lægemidler til Forkølelse, voksne

Luk menu [X]

Forkølelse

Artikel fra folderen Forkølelse

Snuron Forkølelse

Download folderen om behandling af forkølelse (pdf)

Forkølelse er en smitsom virussygdom, der oftest er helt ufarlig. Typisk varer en forkølelse en uges tid, men nogle gange trækker den ud og kan udvikle sig til bihulebetændelse, halsbetændelse og lungebetændelse. Eller man kan opleve stor træthed lang tid efter, forkølelsen er overstået.

Det har stor betydning for ens sundhed fremover, at en forkølelse forløber harmonisk. Hvis kroppens immunsystem nedkæmper forkølelsesvirus på en hensigtsmæssig måde, oplever man ofte, at man generelt har det bedre efter end før forkølelsen.

Forkølelsens harmoniske forløb
I en forkølelses harmoniske forløb vil infektionen i første stadie bevæge sig ind i kroppen, hvor den rammer bihulerne, halsen og bronkierne. Almindeligvis opdager vores immunsystem hurtigt den indtrængende virus og begynder at mobilisere kræfter, der kan bekæmpe den.

Immunsystemet sætter en række udadrettede reaktioner i gang: feber, tynd sekretion fra næsen, slim løsnes fra bronkierne m.m. Disse første reaktioner fra immunsystemet kræver mange kræfter, og man bliver træt. Efterhånden som immunsystemet

får overtaget, bliver sekretet fra næse, bihuler, bronkier og hals mere tyktflydende, og man får det hurtigt bedre.

En forkølelses harmoniske forløb optræder på den måde med en udadrettet bevægelse i sygdommen.

Forkølelsens uharmoniske forløb
Hvis ikke immunforsvaret er i stand til at mobilisere en udadrettet reaktion mod virussen – eller hvis bekæmpelsen stagnerer – udvikler forkølelsen sig typisk til en værre og mere alvorlig sygdom. Eksempelvis halsbetændelse, bihulebetændelse, bronkitis, lungebetændelse og måske endda astma. Sygdommen bevæger sig indad i stedet for udad.

Behandling med Snuron

Lægemidlet Snuron er udviklet til behandling af forkølelse. Dette lægemiddel støtter immunsystemet, så det bliver i stand til at bekæmpe forkølelsen gennem en sund, udadrettet proces med sekretion fra næseslimhinderne.

Snuron indeholder homøopatiske udtræk fra den meget immunstyrkende plante echinacea, der frem for alt styrker immunsystemets hvide blodlegemer. Snuron indeholder desuden homøopatisk udtræk fra løg, som virker opbyggende på næseslimhinderne og fremmer sekretionen fra dem. Endelig indeholder Snuron udtræk fra planten salvie, som er kendt for at indeholde desinficerende stoffer.

Vejledende dosering
Voksne: 10 dråber 3 x dagligt.
Børn: 2-7 dråber 3 x dagligt.

Akut dosering
50 dråber (børn: 25 dråber) i et glas vand, som drikkes slurkvist over 1/2 time, eller 10 dråber (børn: 5 dråber) hver 1/2 time dagen igennem, indtil mærkbar forandring indtræder. Følg herefter vejledende dosering.

Forebyggelse af forkølelse
Langt de fleste bliver forkølede én eller flere gange om året. Børn helt op til 6-8 gange om året. Smitte overføres først og fremmest gennem hånd til hånd-kontakt. Fra hænderne føres smitten videre til slimhinderne i munden, næsen eller øjnene. Hyppig håndvask i perioder med virus i luften kan derfor give en god beskyttelse. Bliver man ofte forkølet, kan det være tegn på et svækket immunsystem. Man bliver også lettere syg, hvis man er udsat for fysisk eller psykisk stress. Ligesom forkølelse ofte er kroppens reaktion på kuldepåvirkninger – især hvis man fryser om fødderne.

Har du ofte kolde fødder, kan du effektivt forebygge forkølelse og andre infektioner ved at tage vekselfodbade. Er du blevet forkølet, understøtter et vekselfodbad også forkølelsens harmoniske forløb. Se her, hvordan du tager vekselfodbade.

Forebyggelse med homøopati
Med lægemidlet Echinacea comp. kan du forebygge forkølelse, bronkitis m.m. Tag f.eks. lægemidlet kurmæssigt 1 måned i efteråret fra omkring 1. oktober: 15 dråber i lidt vand morgen og aften. Den immunstyrkende virkning varer som regel nogle måneder. Er dit immunsystem svækket, kan du gentage kuren f.eks. i januar.

Lider du af tørre næseslimhinder, kan Snuron også hjælpe til at forebygge forkølelse. Snuron styrker slimhinderne, så de bedre bliver i stand til at afvise bakterier og virus, som forsøger at trænge ind i kroppen gennem næsen.

Den bedste effekt opnås ved at supplere med det homøopatiske lægemiddel JernVital H. Begynd at tage Snuron og JernVital H i vejledende dosering, så snart efteråret og den kolde tid sætter ind. Fortsæt 1-2 måneder eller evt. hele vinteren. Mange oplever en varig effekt på immunforsvaret ved at gentage kuren 2-3 år i træk.

Virkning og førstegangsforværring
Når Snuron anvendes til behandling af tørre slimhinder, sætter det ofte en kraftig sekretion i gang, som kan vare nogle dage. Det er velkendt, at indtagelse af homøopatiske lægemidler i starten kan udløse symptomforværring. Det kaldes en førstegangsforværring og er et udtryk for, at lægemidlet har aktiveret en helbredelsesproces i kroppen, og at kroppen forsøger at skille sig af med sygdommen.

Ved tegn på kraftig førstegangsforværring bør indtagelsen af lægemidlet stoppes i 1-2 dage, eller indtil forværringen er aftaget helt. Derefter begyndes behandling igen – dog med nedsat dosering og langsom optrapning.

 

Forkølelse

Artikel fra hæftet 50+ og homøopati

Almindelig forkølelse er som regel kroppens reaktion på kuldepåvirkninger og smitte. Det kan også være tegn på et svækket immunsystem. En almindelig forkølelse kan på den ene side være ret uskyldig og kan endda være velgørende, hvis den forløber harmonisk. På den anden side kan en forkølelse udvikle sig til halsbetændelse, bronkitis, lungebetændelse, og hvis man er disponeret for det, infektionsastma. Det er derfor vigtigt, at man tager symptomer på forkølelse alvorligt.

Det homøopatiske valg af lægemiddel ved forkølelse er Snuron. Det styrker immunsystemet og befordrer en sund sekretion. Det bevirker, at infektionen ikke så let går ind i kroppen. Snuron bevirker, at snottet hurtigere bliver tykt, og det er udtryk for, at det er lykkes for immunsystemet at påbegynde en bekæmpelse af infektionen. Samtidig med det tykke snot får man det ofte bedre.

Mange mennesker har mere end almindelig tendens til forkølelse og bronkitis. De mangler ofte jern. Det en god idé at styrke jernoptagelsen med det homøopatiske lægemiddel JernVital H. (Se også blodmangel.)

Echinacea comp. kan anvendes forebyggende, og Argentit comp. styrker immunsystemet straks efter indtagelse. (Se også svagt immunsystem.)

<< Tilbage

Ny søgning i Indikationsregister


Se hvor du kan købe homøopatiske lægemidler

 

Vigtig information om behandling med homøopati

Bemærk, at de lægemidler og råd, der er foreslået her, skal ses som forslag og impulser til en mulig behandling. En evt. klinisk undersøgelse hos egen læge bør ikke udelukkes.

Søg læge hvis symptomerne ikke forsvinder ved brug af homøopati. Ophør med lægeordineret medicin må kun ske i samråd med lægen.

Behandlingsforslagene her er generelle anbefalinger, som vil bedre tilstandene hos de fleste. Med homøopati behandler man ikke sygdommen, men det syge menneske og helt essentielt årsagen til sygdommen. Det er vigtigt at tage hensyn til den enkelte persons specielle konstitution, sygehistorie m.m. ved den endelige ordination af homøopatiske lægemidler. En professionel behandler vil kunne hjælpe med at afdække sygdomsbilledet og give en mere individuelt tilpasset behandling.

Find en behandler, der arbejder med antroposofisk homøopati