Tilmeld dig Almas nyhedsbrev her

 

Homøopatiske lægemidler til Blærebetændelse, voksne

Luk menu [X]

Se også Blærebetændelse, børn

 

Blærebetændelse

Artikel fra folderen Blærebetændelse

Cantharon Blærebetændelse

Symptomerne ved blærebetændelse er ofte, hyppige og små vandladninger med svie og brændende fornemmelse i urinvejene og nogle gange med smerter i blære og underliv, som kan brede sig til den nederste del af ryggen. En blærebetændelse kan være med eller uden bakterier og feber. Nogle mennesker kan have meget milde symptomer som ildelugtende urin og hyppige
vandladninger.

Hvem rammes især:
Det er særligt kvinder, små børn, unge og ældre der får blærebetændelse, fordi urinrøret fra skeden til blæren kun er nogle få centimeter langt.

Kateterbrugere og mænd med prostataproblemer er også en særligt udsat gruppe.

Årsagerne til blærebetændelse er mange:
Kulde – især i nyre- og underlivsområdet, samt kolde fødder kan udløse en blærebetændelse.

Overgangsalderen medfører en svagere hormonproduktion, hvilket kan bevirke svagere slimhinder i blære og urinveje, som derfor bliver mere modtagelige for infektion.

Seksuel aktivitet. Man ser ofte, at seksuel debut eller skift af partner udløser blærebetændelse.

Langvarig stress, nervøsitet og chok medfører ofte problemer med blærefunktionen, såsom svien, hyppig og uregelmæssig vandladning.

Andre årsager til blærebetændelse hos både børn og voksne kan være, at de ikke giver sig tid til at få tømt blæren ordentligt, da det giver gunstige forhold for bakterievækst. Årsagen kan også være nyresten eller grus i urinen, samt for basisk urin.

HUSK:
Har man problemer med hyppige urinvejsinfektioner, er det altid vigtigt at drikke meget, samt sørge for at undgå kuldepåvirkninger af lænd, underliv og fødder.

Behandling med Cantharon

Cantharon virker ved at:

  • Angribe betændelsen og styrke immunforsvaret
  • Virke vanddrivende. Ved betændelser er det altid vigtigt at få skyllet nyrer og blære igennem
  • Styrke slimhinderne
  • Styrke nyrernes funktion og væv
  • Aktivere regenerationsevnen i nyre-/blæreområdet

Cantharon kan både anvendes forebyggende og til akut behandling, samt ved kroniske tilstande. Lægemidlet virker specielt godt i følgende situationer:

Ved begyndende svie og brændende fornemmelse kan en akut dosis et par gange i løbet af en dag ofte stoppe en blærebetændelse. Behandling med Cantharon bør startes så tidligt som muligt efter, at symptomerne er begyndt.

Til kvinder i overgangsalderen bruges Cantharon til at styrke slimhinderne og stimulere regenerationsevnen i nyre-/blæreområdet.

Til børn med blærebetændelse, bruges Cantharon generelt for at forbedre hele nyre-/blærefunktionen.

Til kateterbrugere anvendes Cantharon forebyggende mod kroniske eller tilbagevendende urinvejsinfektioner.

Akut dosering
Indtag 50 dråber (børn 25 dråber) i et glas vand, som drikkes slurkvis over en halv time eller 10 dråber (børn 5 dråber) hver halve time dagen igennem, indtil mærkbar forandring indtræder. Det kan være nødvendigt at fortsætte med akut dosering yderligere en dag. Herefter bør der fortsættes med 10 dråber (børn 2-7 dråber) 3 gange dagligt i 2 – 6 uger, fordi Cantharon vitaliserer nyre og blære, så der ikke så let opstår en ny betændelse.

Forebyggende dosering
Indtag 10 dråber (børn 2-7 dråber) 3 gange dagligt.

Dosering ved kronisk tilstand Start med akut dosering og fortsæt med 10 dråber (børn 2-7 dråber) 3 gange dagligt i min. 2 måneder

Download folderen om behandling af blærebetændlse (pdf)

 

Blærebetændelse

Artikel fra hæftet 50+ og homøopati

Med tiden kan gentagne blærebetændelser udvikle sig til at blive kroniske. Det rammer især kvinder, samt mænd med prostataproblemer. Der er ikke altid tydelige symptomer fra blære og urinveje. Det opdages måske i forbindelse med en feber, hvor der så bliver taget en urinprøve for at finde ud af, hvor betændelsen kommer fra.

Pas på ikke at blive kold: kolde fødder, kolde balder og underliv. Sørg for varmt fodtøj og passende varmt tøj, sæt dig ikke på et koldt underlag.

En særlig udsat gruppe patienter er kateterbrugere, der tit får kroniske eller tilbagevendende urinvejsinfektioner.

Urinvejsinfektioner, der skyldes slap blære, se inkontinens.

Det homøopatiske middel Cantharon virker særdeles godt på blærebetændelse. I starten af en betændelse, eller når man begynder på den homøopatiske behandling, er det en god ide at tage en akut dosering den første dag. Derefter tages 10 dråber 3-6 x dagligt, alt efter hvor akut betændelsen er. Fortsæt med 10 dråber 3 x dagligt kurmæssigt f.eks. i 2 måneder ved kroniske problemer.

Drik gerne samtidig gyldenriste. Teen skyller nyre og blære igennem og gør slimhinderne glatte, så bakterier ikke så let kan sætte sig fast.

Giv immunsystemet et ”pift” med Argentit comp. Dette middel har en akut aktiverende virkning på immunsystemet. Tag det ved sengetid, 25-50 dråber i lidt vand. Man sveder ofte om natten, når man har taget midlet, og om morgenen føler man sig bedre tilpas.

I tilfælde af længerevarende kronisk blærebetændelse, hvor antibiotika eller sulfamidler ikke rigtigt kan få bugt med betændelsen, kan man supplere ovenstående behandling med midlet Equisetum/Uretra organocomp. Se også inkontinens.

 

Blærebetændelse

Artikel fra hæftet Naturlig hjælp til kvinder

Kvinder får oftere blærebetændelse end mænd, sandsynligvis fordi kvindens urinrør er væsentligt kortere end mandens. Det betyder at bakterier hurtigt kan komme fra de ydre kønsorganer til blæren. Årsagerne til blærebetændelse er mange: Kulde, stress, svage slimhinder (overgangsalder), bakterier fra partner m.m.

Det homøopatiske middel Cantharon virker bakteriehæmmende, let vanddrivende, opbyggende på slimhinderne og det styrker blære- og nyrefunktionen.
Så snart der er symptomer på blærebetændelse tager man 50 dråber Cantharon i et glas vand, som drikkes slurkvist over en halv time eller 10 dråber hver halve time dagen igennem indtil mærkbar forandring indtræder. Det kan være nødvendigt at fortsætte med akut dosering yderligere en dag. Understøt behandlingen med Gyldenriste fra Vogel og vekselfodbade.

Herefter bør der fortsættes med 10 dråber 3 gange dagligt i 2-6 uger, fordi Cantharon vitaliserer nyre og blære, så der ikke så let opstår en ny betændelse.

I samme periode tages 10 dråber Mercurius bijod. comp. 3 gange dagligt. Det er et dybtvirkende udrensningsmiddel til kroniske infektioner i underlivet. Også her er vekselfodbadene guld værd.

Forebyggende dosering er 10 dråber 3 gange dagligt. Ved kronisk tilstand starter man med akut dosering og forsætter derefter med 10 dråber 3 gange dagligt i min. 2 måneder.

Tag evt. forebyggende Cantharon før seksuel aktivitet eller før badeferier, hvis du har erfaring for at disse aktiviteter udløser problemer i urinvejene.

Hvis blæremuskulaturen er blevet slap, tømmes blæren ikke helt for urin, og den resterende urin kan let forårsage infektion. Her hjælper BækkenVital Q, fordi det styrker blæremuskulaturen, så blæren lettere kan tømmes helt.

Se også inkontinens.

 

Blærebetændelse

Artikel fra hæftet Naturlig hjælp til graviditet, fødsel og spædbørn

Nogle kvinder får lettere blærebetændelse under graviditeten. Det kan skyldes, at slimhinderne er mere påvirkelige, og at der opstår et pres mod blæren, efterhånden som maven vokser. Badning kuldepåvirkninger og seksuel aktivitet kan også udløse blærebetændelse og beslægtede symptomer som hyppig vandladning, svie m.m.

Blærebetændelse kan i værste fald udvikle sig til nyrebækkenbetændelse, som igen i sjældne tilfælde kan fremkalde en abort. Derfor er det fornuftigt at begynde behandlingen med det samme, du oplever symptomer.

Cantharon er et meget virksomt homøopatisk lægemiddel til akut blærebetændelse med svien og hyppige små vandladninger. Lægemidlet opbygger også slimhinderne og styrker blære- og nyrefunktionen. Cantharon kan bruges både til akutte og tilbagevendende tilfælde af blærebetændelse.

Ved blærebetændelse er det vigtigt at tage en akut dosering af Cantharon, så snart du mærker symptomer. Så kan blærebetændelsen ofte tages i opløbet. Tag 50 dråber i et glas vand, og drik det slurkvist over 1 time.
Gentag evt. den akutte dosering efter en time. Tag herefter 10 dråber 3-6 x dagligt i en periode på 1-4 uger, tilpasset efter, om du lider af gentagne blærebetændelser eller ej.

Det kan være en god idé at forebygge blærebetændelse under graviditet. Tag f.eks. Cantharon kurmæssigt i vejledende dosering før og under en badeferie. Eller tag en enkelt dosis eller to i forbindelse med seksuel
aktivitet. Pas også på med ikke at komme til at fryse underliv og fødder.

Ved for basisk urin: te af melbærris. Supplér med vekselfodbade evt. tilsat te af salvie.

<< Tilbage

Ny søgning i Indikationsregister


Se hvor du kan købe homøopatiske lægemidler

 

Vigtig information om behandling med homøopati

Bemærk, at de lægemidler og råd, der er foreslået her, skal ses som forslag og impulser til en mulig behandling. En evt. klinisk undersøgelse hos egen læge bør ikke udelukkes.

Søg læge hvis symptomerne ikke forsvinder ved brug af homøopati. Ophør med lægeordineret medicin må kun ske i samråd med lægen.

Behandlingsforslagene her er generelle anbefalinger, som vil bedre tilstandene hos de fleste. Med homøopati behandler man ikke sygdommen, men det syge menneske og helt essentielt årsagen til sygdommen. Det er vigtigt at tage hensyn til den enkelte persons specielle konstitution, sygehistorie m.m. ved den endelige ordination af homøopatiske lægemidler. En professionel behandler vil kunne hjælpe med at afdække sygdomsbilledet og give en mere individuelt tilpasset behandling.

Find en behandler, der arbejder med antroposofisk homøopati