Tilmeld dig Almas nyhedsbrev her

 

Praktiske råd ved brug af homøopati

Hent de praktiske råd omkring homøopati til print (pdf)

Størstedelen af de lægemidler, som Foreningen Alma omtaler, er i flydende form. Når flasken vendes på hovedet, kommer medicinen ud som dråber af flaskens dråbetæller.

Indtagelse af homøopati

Man opnår det bedste resultat i et behandlingsforløb med homøopatiske lægemidler, når lægemidlet indtages det foreskrevne antal gange om dagen. Benyttes flere homøopatiske lægemidler i et behandlingsforløb, holdes en lille pause (10-20 sekunder) imellem hvert lægemiddel, så det når at gøre sin virkning i mundslimhinden. Har man glemt at indtage et lægemiddel, indtages det bare med det samme, man husker det. Forsøg ikke at indhente det tabte ved at øge mængden næste gang.


Dråber fortyndes i et glas med lidt vand eller dryppes direkte i munden. Det kan være en fordel, f.eks. ved akut høfeber, at have flasken i lommen og indtage dråberne direkte i munden, når der er behov for det. Bland ikke flere slags dråber sammen, men indtag dem efter hinanden.

Vejledende dosering til voksne og børn fra 10 år
Dosering: 10 dråber 3 x dagligt.
Akut dosering: 50 dråber i et glas vand, som drikkes slurkvist over ½ time, eller 10 dråber hver ½ time dagen igennem, indtil mærkbar forandring indtræder. Herefter følges vejledende dosering.

Vejledende dosering til børn (1-9 år)
Dosering: 1 dråbe pr. leveår 3 x dagligt. (f.eks er dosis hos et 3-årigt barn, 3 dråber 3 gange daglig)
Akut dosering: 5 dråber pr. leveår (f.eks. 5 dråber til en 1-årig og 45 dråber til en 9-årig) i et glas vand, som drikkes slurkvist over 1 time, eller 1 dråbe pr. leveår hver 1/2 time dagen igennem, indtil mærkbar forandring indtræder. Herefter følges vejledende dosering.

Vejledende dosering spædbørn
Dosering: 1 dråbe 1-2 x daglig
NB: Hvis man vil undgå alkohol, kan dråberne med fordel dryppes på moderens bryst / sutteflaskens sut og lade dem tørre ind, inden barnet lægges til / gives flasken.
Alternativt kan dråberne indgnides i huden.


Drikkeampuller skal forsigtigt rystes eller knipses, så væsken i ampullens ”hoved” kommer ned i ampullens ”krop”. Herefter åbnes ampullen ved at knække halsen. Sug indholdet op i munden med det lille sugerør, som følger med i æsken. Hold væsken i munden et øjeblik, inden den synkes.

Vejledende dosering
Dosering: 1 drikkeampul hver 3. dag
Akut dosering: 1 drikkeampul 1 x dagligt.


Sukkerkugler indtages i munden, hvor de smelter gradvist, inden de synkes.

Vejledende dosering
Dosering: 5 sukkerkugler 3 x dagligt
Akut dosering: 5 sukkerkugler op til 6 x dagligt


Tabletter indtages i munden, hvor de smelter gradvist. Da det tager lang tid, inden de smelter helt, tygges den sidste del og synkes derefter.

Vejledende dosering
Følg anvisningerne på pakningen.


Pulver lægges på tungen, hvor det smelter og synkes. Måleske følger med i glasset.

Vejledende dosering
Følg anvisningerne på pakningen.Førstegangsforværring

Nogle gange kan det udløse en midlertidig forværring af symptomerne, når man indtager et homøopatisk lægemiddel. Denne forværring er velkendt og velbeskrevet og kaldes en førstegangsforværring. Den er et udtryk for, at lægemidlet har aktiveret en helbredelsesproces i kroppen, som forsøger at skille sig af med sygdommen. Samtidig er førstegangsforværringen tegn på, at lægemidlet har mulighed for at virke helbredende.Ved tegn på for kraftig førstegangsforværring stoppes indtag af lægemidlet i 1-2 dage, eller indtil forværringen er aftaget. Begynd herefter at indtage lægemidlet igen - evt. med nedsat hyppighed, som trappes op til den anbefalede hyppighed over 3-4 dage.

Undgå, at de homøopatiske lægemidler kommer i kontakt med metal. Plomber og broer i tænderne mm. har dog ingen betydning. Undgå at opbevare lægemidlerne ved mobiltelefon og andet elektronisk udstyr. Indtages midlerne med ske, må den ikke være af metal.

Søg læge, hvis symptomerne ikke forsvinder ved brug af homøopati. Ophør med lægeordineret medicin må kun ske i samråd med en læge.

Råd fra Foreningen Alma skal ses som forslag og impulser til en mulig behandling og bør ikke udelukke en evt. klinisk undersøgelse hos egen læge. Med homøopati behandler man ikke sygdommen, men det syge menneske og helt essentielt årsagen til sygdommen.