Tilmeld dig Almas nyhedsbrev her

 

Homøopatiske lægemidler til Væskeophobning (Ødem)

Luk menu [X]

Ødemer – væske i kroppen

Artikel fra hæftet Naturlig hjælp til graviditet, fødsel og spædbørn

Som gravid skal du forvente at tage en del på under svangerskabet – især i den sidste halvdel. Noget af vægtforøgelsen skyldes ofte ødemer, som er ophobet væske i kroppen.

Helt overordnet spiller leveren en helt central rolle i styringen af kroppens væsker. Det homøopatiske lægemiddel Taraxacum cum stanno (indeholder bl.a. homøopatisk mælkebøtte) hjælper leveren til at holde en sund væskebalance. (På fransk kaldes mælkebøtte ”pis-en lit” og på engelsk ”pissabed” – den, man tisser i sengen af).

Taraxacum cum stanno udskiller kun den væske, som er overskydende i kroppen. Man risikerer ikke at udtørre kroppen med dette lægemiddel. Dog kan det være en god idé at drikke noget æblesaft, hvis du tisser meget i de første dage, du indtager midlet. Æblesaft indeholder meget kalium – et vandopløseligt mineral, som let udskilles med urinen.

Den vanddrivende effekt er i reglen tydelig de første par dage, du tager midlet. Virkningen aftager, når du ikke længere har overskydende væske i kroppen.

 

<< Tilbage

Ny søgning i Indikationsregister


Se hvor du kan købe homøopatiske lægemidler

 

Vigtig information om behandling med homøopati

Bemærk, at de lægemidler og råd, der er foreslået her, skal ses som forslag og impulser til en mulig behandling. En evt. klinisk undersøgelse hos egen læge bør ikke udelukkes.

Søg læge hvis symptomerne ikke forsvinder ved brug af homøopati. Ophør med lægeordineret medicin må kun ske i samråd med lægen.

Behandlingsforslagene her er generelle anbefalinger, som vil bedre tilstandene hos de fleste. Med homøopati behandler man ikke sygdommen, men det syge menneske og helt essentielt årsagen til sygdommen. Det er vigtigt at tage hensyn til den enkelte persons specielle konstitution, sygehistorie m.m. ved den endelige ordination af homøopatiske lægemidler. En professionel behandler vil kunne hjælpe med at afdække sygdomsbilledet og give en mere individuelt tilpasset behandling.

Find en behandler, der arbejder med antroposofisk homøopati