Tilmeld dig Almas nyhedsbrev her

 

Homøopatiske lægemidler til Sengevædning (Enuresis)

Luk menu [X]

Mere om Sengevædning: Artikel fra hæftet Naturlig hjælp til børn

Ca. hvert 10. barn tisser af og til ufrivilligt i sengen om natten. Nogle gør det måske bare et par gange om ugen, og nogle gør det næsten hver nat. Man kan tage det roligt, hvis barnet er mellem 3-5 år og stadig tisser i sengen, men derefter bør barnet behandles, hvis problemet fortsætter.

I dag mener man at problemet fortrinsvis skyldes tre ting:

  1. Urinproduktionen er for stor om natten.
  2. Blæren er for lille i forhold til urinproduktionen.
  3. Barnet vågner ikke selvom det skal tisse.

Tidligere mente man, at det skyldtes psykiske belastninger, men den forklaring er man i dag gået helt væk fra. Vi mener dog, at psyken, i nogle tilfælde af inkontinens om dagen eller om natten kan spille en rolle. Blæren er nemlig det, man kan kalde ”et nervøst organ”. Hvis man forskrækker et dyr eller et menneske, sker det ikke sjældent, at det begynder at tisse. Nervøse mennesker tisser ofte mere hyppigt end andre.

Man kan også konstatere, at det er en arvelig problematik. Hvis en af forældrene har haft problemet, er der 5 - 7 gange så stor sandsynlighed for at barnet får det.

Da årsagen til problemet kan være forskelligt, kræves ofte en forskellig homøopatisk behandling. Her nævnes et par af de behandlinger, som oftest har givet succes.

Hvis problemet er, at barnet tisser meget om natten, altså producerer meget urin om natten, kan man forestille sig at barnet ikke producerer så meget urin i løbet af dagen. Det at man er vågen, at der er gang i nervesystemet, bremser stofskifteprocesserne i nyrerne om dagen. Når så barnet falder i søvn og nerveaktiviteten falder til ro, styrker det nyrernes ”kræfter” til at producere urin. Ved at give det homøopatiske middel Cuprum ars. D12 styrker man nyrefunktionen, så den bedre er i stand til også at producere urin om dagen.

Man kan med et andet middel, Hypophysis D6, hæmme urinproduktionen om natten ved at give midlet ved sengetid (1 drikkeampul). Hypofysen producerer et hormon som holder urinudskillelsen tilbage. Når man så giver dette middel ved sengetid, øges hypofysens evne til at hæmme urinproduktionen.

<< Tilbage

Ny søgning i Indikationsregister


Se hvor du kan købe homøopatiske lægemidler

 

Vigtig information om behandling med homøopati

Bemærk, at de lægemidler og råd, der er foreslået her, skal ses som forslag og impulser til en mulig behandling. En evt. klinisk undersøgelse hos egen læge bør ikke udelukkes.

Søg læge hvis symptomerne ikke forsvinder ved brug af homøopati. Ophør med lægeordineret medicin må kun ske i samråd med lægen.

Behandlingsforslagene her er generelle anbefalinger, som vil bedre tilstandene hos de fleste. Med homøopati behandler man ikke sygdommen, men det syge menneske og helt essentielt årsagen til sygdommen. Det er vigtigt at tage hensyn til den enkelte persons specielle konstitution, sygehistorie m.m. ved den endelige ordination af homøopatiske lægemidler. En professionel behandler vil kunne hjælpe med at afdække sygdomsbilledet og give en mere individuelt tilpasset behandling.

Find en behandler, der arbejder med antroposofisk homøopati