Tilmeld dig Almas nyhedsbrev her

 

Homøopatiske lægemidler til Opkastning

Luk menu [X]

Se også Mavekramper, børn, Mavekramper, voksne og Kolik, børn, Kolik, voksne

Mere om Opkastning hos børn:
Artikel fra hæftet Naturlig hjælp til børn

Opkast kan have mange årsager. Følger der feber med opkast og kommer det mange gange i løbet af en dag, bør mansøge læge. Ved opkastninger i de første leveuger må man være specielt på vagt.

Hvis spædbarnet i den første tid kaster op engang imellem, kan man forsøge at give Cuprum met. D30 (5 dråber 1 x dagligt). Hvis opkastningen fortsætter, og almentilstanden bliver dårligere, skal man søge læge.

Nogle spædbørn kaster op i en stråle, typisk lige efter de er ammet. Det skyldes kramper i mavemunden (pylerus). Detkaldes pyleruskramper. Her hjælper det homøopatiske middel Cuprum met. D12. Dryp 10 dråber ned i lidt vand og giv barnet 1 ml. af vandet hvert 15 minut gennem et par timer.

Hvis opkastningen ikke holder op af denne behandling, bør man søge læge, da opkastningen i sjældne tilfælde kan være forårsaget af at pylerusmunden er lukket (pylerus stenose), og det kræver lægehjælp.

Opkastninger er almindeligt forekommende hos børn i forbindelse med ”dårlig mave”. Hvis barnet har en dårligdom i mave-tarmsystemet, forsøger det at skaffe sig af med det, enten ved at kaste op eller få diarré. Hvis opkastningerne kun kommer 1-2 gange, er det som regel en sund reaktion. Barnet får det typisk bedre, efter det har kastet op og kan derefter falde til ro.

Pebermyntete virker beroligende på galden efter opkast. Kamillete er bakteriedræbende og beroligende på tarm- ogmaveslimhinder.

Hvis opkastningerne skyldes for rigeligt med mad, som er spist for hurtigt, gives Nux vomica D6 (5 dråber 3-5 gange dagligt).

Mere om Opkast:
Artikel fra hæftet Naturlig hjælp til graviditet, fødsel og spædbørn

Opkast kan have mange årsager. Søg læge, hvis barnet har feber og kaster op mange gange i løbet af en dag. Særligt ved opkastninger i de første leveuger skal man være på vagt. Hvis spædbarnet i den første tid kaster op engang imellem, kan man forsøge at give Belladonna D12 (5 dråber 1 x dagligt). Hvis opkastningen fortsætter, og almentilstanden bliver dårligere, skal man søge læge.

Nogle spædbørn kaster op i en stråle – typisk lige efter de er blevet ammede. Det skyldes kramper i mavemunden (pylorus) og kaldes pyloruskramper. Også her hjælper det homøopatiske middel Belladonna D12. Dryp 10 dråber i lidt vand, og giv barnet 1 ml. af vandet hvert 15. minut over et par timer. Søg straks læge, hvis denne behandling ikke standser opkastningen. I sjældne tilfælde skyldes symptomerne, at mavemunden er blokeret (pylorus-stenose), og det kan kræve akut operation.

Opkastninger er almindeligt forekommende hos børn i forbindelse med ”dårlig mave”. Hvis barnet har en dårligdom i mave-tarmsystemet, forsøger kroppen at skaffe sig af med det – enten ved at kaste op eller få diarré. Hvis opkastningerne kun kommer 1-2 gange, er det som regel en sund reaktion. Barnet får det typisk bedre efter at have kastet op og kan derefter falde til ro.

Pebermyntete virker beroligende på galden efter opkast. Kamillete er bakteriedræbende og virker beroligende på tarm- og maveslimhinder. Hvis opkastningerne skyldes, at barnet har spist for meget og for hurtigt, gives Nux vomica D6 (5 dråber 3-5 gange dagligt).

<< Tilbage

Ny søgning i Indikationsregister


Se hvor du kan købe homøopatiske lægemidler

 

Vigtig information om behandling med homøopati

Bemærk, at de lægemidler og råd, der er foreslået her, skal ses som forslag og impulser til en mulig behandling. En evt. klinisk undersøgelse hos egen læge bør ikke udelukkes.

Søg læge hvis symptomerne ikke forsvinder ved brug af homøopati. Ophør med lægeordineret medicin må kun ske i samråd med lægen.

Behandlingsforslagene her er generelle anbefalinger, som vil bedre tilstandene hos de fleste. Med homøopati behandler man ikke sygdommen, men det syge menneske og helt essentielt årsagen til sygdommen. Det er vigtigt at tage hensyn til den enkelte persons specielle konstitution, sygehistorie m.m. ved den endelige ordination af homøopatiske lægemidler. En professionel behandler vil kunne hjælpe med at afdække sygdomsbilledet og give en mere individuelt tilpasset behandling.

Find en behandler, der arbejder med antroposofisk homøopati