Tilmeld dig Almas nyhedsbrev her

 

Homøopatiske lægemidler til Menstruationsforstyrrelser (svage, manglende)

Luk menu [X]

Supplér med te af merian, brændenælde, citronmelisse.

Se også Stærke menstruationssmerter (Dysmenorré)Uregelmæssige menstruationer (Oligomenorré) og  Kraftige menstruationer (Menorragi)

 

Svag eller ingen menstruation

Artikel fra hæftet Naturlig hjælp til kvinder

Hos nogle pubertetspiger trækker tidspunktet for den 1. menstruation ud. Hvis pigen er blevet 15 år, og stadig ikke har fået sin første menstruation, kan man give hende det homøopatiske lægemiddel Ovaria comp. 10 dråber 3 gange dagligt. Det indeholder ingen hormoner, men stimulerer pigens egen hormonproduktion.

Hvis pigen samtidigt ofte er bleg og træt og evt. svimmel, bør man supplere behandlingen med cellesaltet Ferrum phos. D12, ligeledes 10 dråber 3 gange dagligt. Det samme gør sig gældende ved svag menstruation. Virkningen af Ferrum phos. D12 viser sig i reglen hurtigt ved at energien bliver større og humøret bedre.

Menstruationen starter i reglen 1-3 måneder efter man er startet på Ovaria comp. – evt. sammen med Ferrum phos. D12.

Tillige kan Urtica minerale comp. bruges, 10 dråber 3 gange dagligt, hvis pigen har lavt blodtryk. Dette middel stimulerer nyrer og binyrer og her igennem hormonproduktionen.

Ovaria comp. kan også anvendes af voksne kvinder, med svag eller udeblivende menstruation.

N.B. Hvis pigen ikke har udviklet begyndende bryster og behåring, bør en behandling ikke sættes i gang før lægen har undersøgt om æggestokke m.m. er normalt udviklede.

N.B. Indtagelsen af Ovaria comp. medfører at du lettere bliver gravid!

<< Tilbage

Ny søgning i Indikationsregister


Se hvor du kan købe homøopatiske lægemidler

 

Vigtig information om behandling med homøopati

Bemærk, at de lægemidler og råd, der er foreslået her, skal ses som forslag og impulser til en mulig behandling. En evt. klinisk undersøgelse hos egen læge bør ikke udelukkes.

Søg læge hvis symptomerne ikke forsvinder ved brug af homøopati. Ophør med lægeordineret medicin må kun ske i samråd med lægen.

Behandlingsforslagene her er generelle anbefalinger, som vil bedre tilstandene hos de fleste. Med homøopati behandler man ikke sygdommen, men det syge menneske og helt essentielt årsagen til sygdommen. Det er vigtigt at tage hensyn til den enkelte persons specielle konstitution, sygehistorie m.m. ved den endelige ordination af homøopatiske lægemidler. En professionel behandler vil kunne hjælpe med at afdække sygdomsbilledet og give en mere individuelt tilpasset behandling.

Find en behandler, der arbejder med antroposofisk homøopati