Tilmeld dig Almas nyhedsbrev her

 

Homøopatiske lægemidler til Mellemørebetændelse

Luk menu [X]

Mellemørebetændelse

Artikel fra hæftet Homøopatisk Husapotek

Mellemørebetændelse rammer især små børn. Ørebetændelsen kan komme pludseligt og være meget smertefuld. Helt små børn begynder ofte at klage sig, græde og skrige. Det kan være svært at finde ud af, hvad der er galt, fordi de ikke kan fortælle det. Ofte tager de sig til ørerne, og så ved man, at det er mellemørebetændelse. Lad evt. en læge stille diagnosen.

Silicea/Belladonna comp. er et homøopatisk lægemiddel, som virker hurtigt ved mellemørebetændelse. Akut dosering/spædbørn: hæld 5 dråber op i ca. 5 ml. vand og lad barnet drikke blandingen inden for 15 minutter. Den allerbedste måde at give spædbarnet dråberne på er at benytte en 2 ml. sprøjte uden nål, der kan købes på apoteket. Med den kan man suge lidt af blandingen op i sprøjten, og dernæst sprøjte blandingen ind i munden på spæd barnet, lidt ad gangen.

Man kan lindre smerterne ved at lune lidt olivenolie og dryppe det i det smertende øre.

Silicea/Belladonna comp. virker både beroligende og bekæmper infektionen. Ofte falder barnet i søvn umiddelbart efter at have fået dråberne. Hvis barnet vågner, så giv igen lidt af blandingen. Når de vågner om morgenen, er mellemørebetændelsen som regel væk.

Ved høj feber gives yderligere Apis/Belladonna. Det sænker feberen og hjælper med til at bekæmpe infektionen.

 

Mellemørebetændelse

Artikel fra hæftet Naturlig hjælp til graviditet, fødsel og spædbørn

Mellemørebetændelse rammer især små børn. Ørebetændelsen kan komme pludseligt og være meget smertefuld. Helt små børn begynder ofte at klage sig, græde og skrige. Men det kan være svært at finde ud af, hvad der er galt, fordi de ikke kan fortælle det. Ofte tager de sig til ørerne, og så ved man, at det er mellemørebetændelse. Lad evt. en læge stille diagnosen.

Silicea/Belladonna comp. er et homøopatisk lægemiddel, som virker hurtigt ved mellemørebetændelse.

Akut dosering til små børn: Hæld 5 dråber op i ca. 5 ml. vand, og lad barnet drikke blandingen i løbet af 15 minutter.

Silicea/Belladonna comp. virker både beroligende og bekæmper infektionen. Ofte falder barnet i søvn umiddelbart efter at have fået midlet. Giv lidt af blandingen igen, hvis barnet vågner i løbet af natten. Når det vågner om morgenen, er mellemørebetændelsen som regel væk.

Ved høj feber gives yderligere Apis/Belladonna. Det sænker feberen og hjælper med til at bekæmpe infektionen.

 

Udflod fra ørerne

Artikel fra hæftet Naturlig hjælp til børn

ldelugtende materieudflåd fra øret/ørene behandles med Hepar sulf. D6 (5-10 dråber 3 x dagligt).

Når det er renset ud behandles med Silicea/Belladonna comp. (2-7 dråber 3 x dagligt i 2-3 uger).

Se også under Væske i mellemørerne.

 

Supplér desuden med: Løgomslag eller kamillepose dyppet i varmt vand, holdes under øret.  Varmt fodbad. Hold også hovedet hævet.

<< Tilbage

Ny søgning i Indikationsregister


Se hvor du kan købe homøopatiske lægemidler

 

Vigtig information om behandling med homøopati

Bemærk, at de lægemidler og råd, der er foreslået her, skal ses som forslag og impulser til en mulig behandling. En evt. klinisk undersøgelse hos egen læge bør ikke udelukkes.

Søg læge hvis symptomerne ikke forsvinder ved brug af homøopati. Ophør med lægeordineret medicin må kun ske i samråd med lægen.

Behandlingsforslagene her er generelle anbefalinger, som vil bedre tilstandene hos de fleste. Med homøopati behandler man ikke sygdommen, men det syge menneske og helt essentielt årsagen til sygdommen. Det er vigtigt at tage hensyn til den enkelte persons specielle konstitution, sygehistorie m.m. ved den endelige ordination af homøopatiske lægemidler. En professionel behandler vil kunne hjælpe med at afdække sygdomsbilledet og give en mere individuelt tilpasset behandling.

Find en behandler, der arbejder med antroposofisk homøopati