Tilmeld dig Almas nyhedsbrev her

 

Homøopatiske lægemidler til Knæled, svage, smertende

Luk menu [X]

Med alderen svækkes knæleddene hos mange, og et betydeligt antal ældre mennesker får udskiftet deres knæled. Det er imidlertid muligt at forebygge, og behandle med homøopatisk medicin, inden det kommer så vidt.

Med alderen forandrer ledvæsken sig, og formkraften i knogler og bindevæv aftager. Førhen sagde man, at ledvæsken gik fra en ”sol-tilstand” (fin og tyndtflydende og et godt smøremiddel) til en ”gel-tilstand” (mere gelé-agtig). Gel-tilstanden smører ikke leddet så godt, og det slider på leddet. Der kan også dannes små krystaller i geléen, som ridser i ledmembranen, og så opstår der betændelser. Blandt andet derfor opstår der slidgigt og betændelsesprocesser i knæleddene, som med tiden nedbryder leddene.

Meniscus organocomp. indeholder bl.a. homøopatisk brusk og menisk – dvs. dele af knæet i homøopatisk form, som har en dyb regenererende virkning på knæet. Lægemidlet indeholder desuden honningbi, som er et effektivt betændelsesmiddel.

Bryonia comp. indeholder tin (stannum) og kisel, og det har en opbyggende virkning på alt bindevæv. Lægemidlet indeholder også bryonia (galdebær), som er et vigtigt gigt-/ og betændelsesmiddel.

OBS: Det er vigtigt at holde knæene varme. Prøv at mærke på dine knæ engang imellem - især i vinterhalvåret. Føles de kolde, efter du har f.eks. været ude cykle? Så er det på tide at gøre noget for at holde dem varme. En mulighed er uldunderbukser, eller knævarmere af (angora)uld. Kolde knæ øger slitagen og mindsker muligheden for regeneration.

Hvis du er begyndt at få knæsmerter ved bevægelse, kan du med fordel tage nogle af ovenstående midler. Men vær opmærksom på, at effekten af midlerne bliver langt bedre, hvis du også gør noget for at holde knæene varme. Supplér ovenstående råd med at købe en god varmedunk, som du 1-2 gange om dagen lægger godt varm på knæene – f.eks. når du alligevel sidder og ser fjernsyn. Man kan også købe sække med korn, som kan varmes op i en ovn og derefter lægges på knæene.

Se også Bindevævssvaghed.

<< Tilbage

Ny søgning i Indikationsregister


Se hvor du kan købe homøopatiske lægemidler

 

Vigtig information om behandling med homøopati

Bemærk, at de lægemidler og råd, der er foreslået her, skal ses som forslag og impulser til en mulig behandling. En evt. klinisk undersøgelse hos egen læge bør ikke udelukkes.

Søg læge hvis symptomerne ikke forsvinder ved brug af homøopati. Ophør med lægeordineret medicin må kun ske i samråd med lægen.

Behandlingsforslagene her er generelle anbefalinger, som vil bedre tilstandene hos de fleste. Med homøopati behandler man ikke sygdommen, men det syge menneske og helt essentielt årsagen til sygdommen. Det er vigtigt at tage hensyn til den enkelte persons specielle konstitution, sygehistorie m.m. ved den endelige ordination af homøopatiske lægemidler. En professionel behandler vil kunne hjælpe med at afdække sygdomsbilledet og give en mere individuelt tilpasset behandling.

Find en behandler, der arbejder med antroposofisk homøopati