Tilmeld dig Almas nyhedsbrev her

 

Homøopatiske lægemidler til Inkontinens

Luk menu [X]

Inkontinens

Artikel fra hæftet 50+ og homøopati

Symptomerne er, at det let ”drypper” fra urinvejene, hvis patienten griner, hopper eller nyser. Senere kan det udvikle sig til, at man har svært ved at styre urinafgangen og til sidst bliver nødt til at anvende inkontinensbind eller uridom. Det er både kvinder og mænd, der rammes af disse symptomer.

De vigtigste centre for styring af blærefunktionen sidder i hjernestammen. Udover blærefunktionen styrer hjernestammen andre ubevidste, livsvigtige funktioner som bevidsthed, vejtrækning, blodtryk og smerte. Fordi kontrollen af blærefunktionen er så sammensat og involverer så mange forskellige nervebaner og centre, er det også et skrøbeligt system. Selv den mindste nerveskade kan forstyrre den fine balance af reflekser og signaler. Forstyrrelser af blærefunktionen er derfor et hyppigt problem hos personer med sygdomme i hjernen og nervesystemet, og ses hyppigt ved så forskellige sygdomme som apopleksi (slagtilfælde), Parkinsons sygdom, dissemineret sklerose, rygmarvsskade og diskusprolaps.

Det homøopatiske middel Bækken-Vital Q opstrammer hele underlivet, herunder blæren, så det bliver lettere at holde på vandet. Hvis blæren er svækket, kan den belives og regenereres ved at tage midlet Vesica urinaria D6 ampul, som er homøopatisk blære. Bækkenbundsøvelser kan også være med til at stramme op. Hvis den slappe blære medfører betændelse i urinvejene, supplerer man behandlingen med Cantharon (se også blærebetændelse).

Hjärnstamm D6 ampul regenererer området kaldet hjernestammen.

Equisetum/Uretra organocomp. ampul virker stærkt regenererende ind på alle dele i blæreområde og urinveje. Præparatet er specifikt udviklet til inkontinens.

 

Inkontinens

Artikel fra hæftet Naturlig hjælp til kvinder

Det er ikke ualmindeligt at kvinder allerede i begyndelsen af 40’erne har svært ved at holde på vandet. BækkenVital Q er lægemidlet til dig som let ”drypper” når du griner, hopper eller nyser, og til ældre kvinder, som har større problemer med at holde på vandet.

BækkenVital Q indeholder stoffer, som i mere end hundrede år har været anvendt til at stramme underliv og blære op. Effekten kan mærkes inden for få dage, men kuren bør dog forsættes 2-3 måneder. Dosering er 10 dråber 3 gange dagligt.

Frem for alt indeholder BækkenVital Q stoffer som stimulerer calciumimpulserne til blærens og bækkenets muskler. Frigivelsen af calcium er nødvendigt for at musklerne kan arbejde og trække sig sammen. Disse calciumimpulser har tendens til at aftage med årene.

Behandlingen af inkontinens og uregelmæssig blærefunktion kan understøttes med Cantharon, der er udviklet til blærebetændelse, men har desuden en belivende, foryngende virkning på blærefunktion og slimhinder i nyrebækken og blære. Drik desuden salviete eller Vogel’s Gyldenriste nogle gange hver uge. Det hjælper også meget at lave ”knibeøvelser” hver dag.

 

Slap blære

Artikel fra hæftet Naturlig hjælp til kvinder

Med alderen bliver bækkenbundens muskler mere slappe. Det kan medføre slaphed i blære og underliv. Fra naturens side har vi et mere eller mindre stærkt bindevæv, og det medfører, at nogle kvinder lettere bevarer et smidigt og stramt bindevæv end andre. Et svagt bindevæv medfører hurtigere slaphed, f.eks. i blære, underliv, balder og bryster.

BækkenVital Q styrker impulserne til musklerne, så de lettere kan trække sig sammen og i det hele taget være virksomme og dermed beholde elasticiteten. BækkenVital Q indeholder også stoffer, som virker direkte opbyggende på bindevævet. Tages kurmæssigt 10 dråber 3 gange dagligt, typisk i 3 måneder.

Som ved inkontinens, hjælper knibeøvelser også på slap bækkenbund. Regelmæssig motion og øvelser, som styrker mavemusklerne, har også stor betydning for bækkenets vitalitet. Det er også vigtigt at holde fordøjelsen i orden.

 

<< Tilbage

Ny søgning i Indikationsregister


Se hvor du kan købe homøopatiske lægemidler

 

Vigtig information om behandling med homøopati

Bemærk, at de lægemidler og råd, der er foreslået her, skal ses som forslag og impulser til en mulig behandling. En evt. klinisk undersøgelse hos egen læge bør ikke udelukkes.

Søg læge hvis symptomerne ikke forsvinder ved brug af homøopati. Ophør med lægeordineret medicin må kun ske i samråd med lægen.

Behandlingsforslagene her er generelle anbefalinger, som vil bedre tilstandene hos de fleste. Med homøopati behandler man ikke sygdommen, men det syge menneske og helt essentielt årsagen til sygdommen. Det er vigtigt at tage hensyn til den enkelte persons specielle konstitution, sygehistorie m.m. ved den endelige ordination af homøopatiske lægemidler. En professionel behandler vil kunne hjælpe med at afdække sygdomsbilledet og give en mere individuelt tilpasset behandling.

Find en behandler, der arbejder med antroposofisk homøopati