Tilmeld dig Almas nyhedsbrev her

 

Homøopatiske lægemidler til Hysteri

Luk menu [X]

Vrede, irritation og sorg

Artikel fra hæftet Naturlig hjælp til stress, søvnbesvær, depression og angst

I forbindelse med stress, sorger og bekymringer opstår der ofte irritation og vrede, som typisk rettes mod andre – men også mod én selv. Vrede og irritation kan også udvikles, hvis man føler sig dårligt behandlet, overset, presset og udnyttet eller føler, at man ikke får opmærksomhed og kærlighed nok. Meget ofte skyldes vreden egentlig, at man bliver ked af dét, man udsættes for. Men i stedet for at vise sorg, reagerer man med vrede for at beskytte sig selv. For at slippe af med vreden og irritationen kan det være nødvendigt at komme af med sin stress eller at få bearbejdet de sår, man har fået.

Magnesium phos. D6 er det primære antistressmiddel. Det virker krampeløsnende og beroligende på både muskler og psyke. Når vi er pressede over længere tid, bliver vi ofte generelt irriterede. Egentlig er det en irritation over den situation, vi befinder os i, men som ikke lige kan løses. Det kan f.eks. være for stort arbejdspres, økonomiske problemer eller familieproblemer, som kan brede sig ud over dagligdagens oplevelser. Vi begynder at reagere på, at børnene er utilfredse eller larmer og er højrøstede. Eller vi reagerer på, at nogen roder og ikke har lagt noget på plads, at de taler på en irriterende måde osv. Altså irritation over småting, som normalt ikke ville få os til at fare op. Men som kan føre til konflikter og mere vrede, hvis der ikke er overskud i familien.

I disse situationer udfører Magnesium phos. D6 underværker. 20 dråber Magnesium phos. D6 i ½ glas vand drukket over 10 minutter virker krampeløsnende, beroligende, og irritation og muskelspændinger aftager. Og er der samtidig overskud i familien, undlader konen eller børnene også at blive irriterede og vrede. De tænker måske: ”Far er presset i dag, vi må hellere være søde og forstående”. Det hjælper ”magnesium-patienten” til at få øje på, at han er urimelig, så han kan glæde sig over den familie, han har. Den person, som kan hjælpes af Magnesium phos. D6, har endnu så meget selvrefleksion, at lidt ro og forståelse som regel fører til, at vedkommende kan gennemskue, hvad der foregår. Personen erkender sine urimelige reaktioner, og at der skal gøres noget ved dem.

Vi bruger udtrykket ”at ærgre sig gul og grøn”. Disse farver henviser til galden, som Magnesium phos. D6 også har en intim forbindelse til. Derfor virker Magnesium phos. D6 også godt på personer, som let ærgrer sig eller ”har for meget galde,” som vi siger.

Nux vomica D30 anvendes til de personer, som udviser de samme symptomer som ”Magnesium phos.-typen”, bare ”3 gange værre”. Personer, der har brug for Nux Vomica D30, kan få pludselige vredesudbrud med råben og skrigen og måske endda kaste med ting. På tysk siger man ”Er geht in die Luft” (”han går i luften”). Det er typisk en stresset manager-type, som hele tiden har meget travlt og har stor trang til stimulerende midler som kaffe, alkohol, nikotin m.m. Personen har slet ikke tid til at hvile ud og kan overhovedet ikke slappe af ind imellem. Og i modsætning til ”Magnesium phos.-typen” har ”Nux vomica-typen” meget svært ved at se sig selv og erkende, at der er noget galt. Nej, det er altid omgivelserne, den er gal med. I disse tilfælde kan det hjælpe at anvende Nux Vomica D30, evt. sammen med Belladonna D30.

Nux vomica D30 er også et godt middel til at løsne ”gammel vrede”. Vrede kan sætte sig fast i krop og sjæl i årevis og kan med tiden virke meget nedbrydende. Det kan f.eks. være efter oplevelser med en uretfærdig, mobbende lærer eller forælder. Som tidligere nævnt, er vreden ofte en beskyttelsesmekanisme, selv om den dybere følelse, når man bliver dårligt behandlet, egentlig er sorg. Sorg gør ondt, og man beskytter sig ved at reagere med vrede – især, hvis man er koleriker (mindre, hvis man er melankoliker).

I et behandlingsforløb, hvor man mærker, at der kan ligge gammel vrede bag, betaler det sig at indlede behandlingen med Nux vomica D30. Når vreden er løsnet, kan man fortsætte med Ignatia D30, som virker på gammel sorg. Under sådan et forløb er det særdeles vigtigt at skrive ned, hvad sjælen bringer frem i løbet af behandlingen, så der er mulighed for at bearbejde de følelser, som typisk kommer op til overfladen.

<< Tilbage

Ny søgning i Indikationsregister


Se hvor du kan købe homøopatiske lægemidler

 

Vigtig information om behandling med homøopati

Bemærk, at de lægemidler og råd, der er foreslået her, skal ses som forslag og impulser til en mulig behandling. En evt. klinisk undersøgelse hos egen læge bør ikke udelukkes.

Søg læge hvis symptomerne ikke forsvinder ved brug af homøopati. Ophør med lægeordineret medicin må kun ske i samråd med lægen.

Behandlingsforslagene her er generelle anbefalinger, som vil bedre tilstandene hos de fleste. Med homøopati behandler man ikke sygdommen, men det syge menneske og helt essentielt årsagen til sygdommen. Det er vigtigt at tage hensyn til den enkelte persons specielle konstitution, sygehistorie m.m. ved den endelige ordination af homøopatiske lægemidler. En professionel behandler vil kunne hjælpe med at afdække sygdomsbilledet og give en mere individuelt tilpasset behandling.

Find en behandler, der arbejder med antroposofisk homøopati