Tilmeld dig Almas nyhedsbrev her

 

Homøopatiske lægemidler til Halsbetændelse

Luk menu [X]

Halsbetændelse

Artikel fra hæftet Homøopatisk Husapotek

Vi kender det alle sammen; man vågner en morgen og mærker ved den første synkebevægelse, at det gør ondt i halsen. Det gør ondt at spise eller drikke. Måske har man også feber og hoste, bronkitis eller forkølelse. Nogle halsbetændelser kan være meget aggressive, med hævede lymfekirtler på siden af halsen.

Hvis man fortsat har det dårligt dagen efter opstart af homøopatisk behandling, bør man søge læge for at få stillet en diagnose. Hos unge mennesker kan der være tale om mononukleose (kyssesyge).

Cinnabaris D6 er et homøopatisk pulver som skal smelte på tungen. Det lindrer på smerterne og bekæmper infektionen.

Hvis halsen er meget rød og hævet, er det en god idé at supplere med Apis/Belladonna.

Man kan støtte immunsystemet ved yderligere at indtage Argentit comp. Det har en akut stimulerende virkning på immunsystemet.

Kamillete indeholder æterisk olie, som i selv ganske små mængder virker dræbende på streptokokker og stafylokokker, som ofte er de bakterier, der forårsager halsbetændelse.

Ved hoste i forbindelse med halsbetændelse, anbefales lægemidlerne Cuprum aceticum D6BroronVoksen, Drosera comp., Ipecacuanha comp., Kalium carb. comp. og Rumex comp. Se også hoste.

<< Tilbage

Ny søgning i Indikationsregister


Se hvor du kan købe homøopatiske lægemidler

 

Vigtig information om behandling med homøopati

Bemærk, at de lægemidler og råd, der er foreslået her, skal ses som forslag og impulser til en mulig behandling. En evt. klinisk undersøgelse hos egen læge bør ikke udelukkes.

Søg læge hvis symptomerne ikke forsvinder ved brug af homøopati. Ophør med lægeordineret medicin må kun ske i samråd med lægen.

Behandlingsforslagene her er generelle anbefalinger, som vil bedre tilstandene hos de fleste. Med homøopati behandler man ikke sygdommen, men det syge menneske og helt essentielt årsagen til sygdommen. Det er vigtigt at tage hensyn til den enkelte persons specielle konstitution, sygehistorie m.m. ved den endelige ordination af homøopatiske lægemidler. En professionel behandler vil kunne hjælpe med at afdække sygdomsbilledet og give en mere individuelt tilpasset behandling.

Find en behandler, der arbejder med antroposofisk homøopati