Tilmeld dig Almas nyhedsbrev her

 

Homøopatiske lægemidler til Højt blodtryk (Hypertoni)

Luk menu [X]

OBS: Vær opmærksom på, at højt blodtryk i forbindelse med graviditet kan være tegn på Svangerskabsforgiftning (præeklamsi).

 

Forhøjet blodtryk

Artikel fra hæftet 50+ og homøopati

Det er naturligt, at blodtrykket stiger i takt med, at man bliver ældre, idet elasticiteten i blodårerne bliver mindre. Man skal derfor ikke forvente at kunne have et blodtryk som en 20-årig, når man er pensionist. Ikke desto mindre, er det de værdier man ofte vurderer ud fra.

Man taler om forhøjet blodtryk hos ældre, hvis det i hvile er over 140/90. Motion, sund kost og vægttab v. overvægt hjælper i reglen på blodtrykket.

Viscum comp. er et homøopatisk middel, som især har en virkning, hvis den lave værdi af blodtrykket er for høj. Midlet tages kurmæssigt gennem længere tid.

Plumbum comp. anvendes hvis den høje værdi af blodtrykket er for høj, da det ofte skyldes åreforkalkning. Her behandles også kurmæssigt i en længere periode.

Det er i reglen en god idé sideløbende med et af ovennævnte midler samtidigt at tage Cor/Arnica organocomp., fordi det generelt styrker hjertet og kredsløbet.

Begræns også saltindtagelsen. Har man stor salthunger, kan man med fordel tage homøopatisk Natrium chlor. D6.

Hvis ovennævnte midler ikke hjælper, skal der lægelig behandling til, da man ikke bør gå rundt med forhøjet blodtryk gennem længere tid. Det kan udløse alvorlige sygdomme som blodprop i hjertet og hjernen. Vær opmærksom på, at man sjældent mærker let forhøjet blodtryk. Ved stærkt forhøjet blodtryk kan symptomerne være vedvarende hovedpine, næseblod, forvirring og åndenød. Man bør et par gange om året få målt blodtrykket.

<< Tilbage

Ny søgning i Indikationsregister


Se hvor du kan købe homøopatiske lægemidler

 

Vigtig information om behandling med homøopati

Bemærk, at de lægemidler og råd, der er foreslået her, skal ses som forslag og impulser til en mulig behandling. En evt. klinisk undersøgelse hos egen læge bør ikke udelukkes.

Søg læge hvis symptomerne ikke forsvinder ved brug af homøopati. Ophør med lægeordineret medicin må kun ske i samråd med lægen.

Behandlingsforslagene her er generelle anbefalinger, som vil bedre tilstandene hos de fleste. Med homøopati behandler man ikke sygdommen, men det syge menneske og helt essentielt årsagen til sygdommen. Det er vigtigt at tage hensyn til den enkelte persons specielle konstitution, sygehistorie m.m. ved den endelige ordination af homøopatiske lægemidler. En professionel behandler vil kunne hjælpe med at afdække sygdomsbilledet og give en mere individuelt tilpasset behandling.

Find en behandler, der arbejder med antroposofisk homøopati