Tilmeld dig Almas nyhedsbrev her

 

Homøopatiske lægemidler til Forstuvninger

Luk menu [X]

Læg desuden et fugtigt omslag af Arnica Liniment. Det stimulerer blodcirkulationen og ophelingen, samt reducerer hævelse og lindrer smerte.

 

Led- og muskelsmerter

Artikel fra hæftet 50+ og homøopati

Led, som er vredet om eller på anden måde skadet, begynder at hæve. Der opstår en rødmen omkring hævelsen, og det gør ondt, hvis man bruger leddet. Man skal være helt sikker på, at der ikke er noget brækket, inden man behandler skaden som en forstuvning.

Det er typisk fodleddet, som udsættes for en forstuvning. I første omgang kommer man koldt vand på hævelsen eller lægger en ispose på det hævede led. Derefter kan man lægge en fugtig, kølig forbinding med Arnica Liniment.

Sådan gør man: 2 dl. koldt vand tilsættes 1 spsk. Arnica Liniment. En klud vrides op i blandingen og lægges løst omkring det hævede sted. Læg et tørt klæde uden på omslaget. Det fugtige omslag beholder man på ca. 15-20 minutter.

Indvortes støtter man helingen med Arnica D6.

Arnica Liniment og Arnica D6 er godt at have i huset og med på ture, især hvis man dyrker meget sport. Hævelsen ved en forstuvning fortager sig noget hurtigere ved denne behandling, og man kan komme i gang igen.

 

Buler, slag, forstuvninger og sportsskader

Artikel fra hæftet Homøopatisk Husapotek

Aktive børn og voksne kan ikke undgå at slå sig ind i mellem. Når skaden er sket, er det vigtigt at rense og køle det tilskadekomne område ned med koldt vand eller isterninger, og holde det højt. Ved forstuvninger er det en god ide at lægge en let forbinding.

Til at lindre slag, buler og forstuvninger og til at opnå en hurtigere heling, findes der et vel afprøvet homøopatisk lægemiddel, Arnica D6. Dette lægemiddel virker på tre måder:

  1. Det styrker nervesystemet.
  2. Det styrker kredsløb og hjerte.
  3. Det optrapper blodforsyningen til det skadede område, så en hurtigere heling kan finde sted.

Det er vigtigt, at behandle hurtigt når skaden er opstået, så vil virkningen indfinde sig tilsvarende hurtigt.

Arnica D6 anvendes indvortes i akut dosering: 10 dråber i lidt vand, 6 gange den dag man er kommet til skade (børn 3 dråber 6 gange). Derefter vejledende dosering: 10 dråber (børn 2-7 dråber) 3 x dagligt.

Hvis huden ikke er blevet skadet så meget, at det bløder, smøres nogle få dråber Arnica D6 direkte på huden, evt. flere gange med 1 times mellemrum.

<< Tilbage

Ny søgning i Indikationsregister


Se hvor du kan købe homøopatiske lægemidler

 

Vigtig information om behandling med homøopati

Bemærk, at de lægemidler og råd, der er foreslået her, skal ses som forslag og impulser til en mulig behandling. En evt. klinisk undersøgelse hos egen læge bør ikke udelukkes.

Søg læge hvis symptomerne ikke forsvinder ved brug af homøopati. Ophør med lægeordineret medicin må kun ske i samråd med lægen.

Behandlingsforslagene her er generelle anbefalinger, som vil bedre tilstandene hos de fleste. Med homøopati behandler man ikke sygdommen, men det syge menneske og helt essentielt årsagen til sygdommen. Det er vigtigt at tage hensyn til den enkelte persons specielle konstitution, sygehistorie m.m. ved den endelige ordination af homøopatiske lægemidler. En professionel behandler vil kunne hjælpe med at afdække sygdomsbilledet og give en mere individuelt tilpasset behandling.

Find en behandler, der arbejder med antroposofisk homøopati