Tilmeld dig Almas nyhedsbrev her

 

Homøopatiske lægemidler til Dårlig tandhærdning

Luk menu [X]

Tænder

Artikel fra hæftet Naturlig hjælp til børn

Tandhygiejnen er igennem de sidste mange år blevet bedre og bedre i Danmark og det har generelt hjulpet på, at danskerne har fået bedre tænder. De første anlæg til tænder dannes allerede i fosterstadiet og her har man mulighed for at gøre noget grundlæggende, der er styrkende for barnets tænder.

Man kan også gøre noget i barnets første leveår. Men er de først blevet 6-7 år, kan man ikke længere styrke tænderne helt grundlæggende indefra. Det, man gør for at styrke tænderne, har ikke bare virkninger på tænderne, det er også med til generelt at styrke mennesket og ”konservere” det, så det senere i livet ikke så let går i forfald.

Vore tænder dannes først og fremmest som et samspil mellem kalk (calcium), magnesium og fluor. Kalken danner tændernes centrale substans og det er vigtig at kalkens indre struktur er stærk og stabil.

Magnesium er med til at ”sætte et gitter op”, som kalken kan ”støbes” ind i. Magnesium har en slags strålevirkninger, som også har betydning for, hvor store tænderne bliver. Tændernes emalje dannes af fluor. Jo stærkere emaljen er, jo bedre holder tænderne og jo bedre kan de afvise angreb udefra.

Man har mulighed for at styrke kalk-, magnesium- og fluorprocesser med homøopatisk medicin. Det anbefales, at moderen under graviditeten veksler mellem at tage Calcium fluor. D6 og Calcium phos. D6. Senere, når barnet er kommet til verden, giver man ind i mellem barnet disse to præparater vekselvis. Det er vigtigt at holde øje med, hvordan udviklingen af emaljen er hos barnet.

Emaljen er det skinnende ydre lag på tænderne. Hvis man ser på forskellige børns og voksne menneskers tænder, kan man se, at emaljen er mere eller mindre stærk hos det enkelte menneske. Hvis emaljen er svag og tandhærdningen er dårlig, bør man give Calcium fluor. D6 i længere tid.

Det er også en god idé ind i mellem at give barnet Magnesium phos. D6. Så hjælper man med til, at de tre vigtige elementer ved tanddannelsen arbejder godt sammen. Magnesium giver man især mere af, hvis mælketænderne er små. I det hele taget styrker man opbygningen i det lille barn, når fluor og magnesium arbejder godt sammen i disse år. Styrker man barnet i disse år, danner man grundlaget for et stærkt legeme resten af livet.

Man kan som sagt få et indblik i fluorprocesserne i barnet ved at holde øje med tandemaljen, og man kan få en indikation på magnesiumprocesserne ved at holde øje med mælketændernes størrelse.

Hvor underligt det end lyder, styrker man barnets emalje ved at det øver sig i at arbejde finmotorisk med hænderne (strikke, hækle, modellere, snedkerere, snitte m.m.).

<< Tilbage

Ny søgning i Indikationsregister


Se hvor du kan købe homøopatiske lægemidler

 

Vigtig information om behandling med homøopati

Bemærk, at de lægemidler og råd, der er foreslået her, skal ses som forslag og impulser til en mulig behandling. En evt. klinisk undersøgelse hos egen læge bør ikke udelukkes.

Søg læge hvis symptomerne ikke forsvinder ved brug af homøopati. Ophør med lægeordineret medicin må kun ske i samråd med lægen.

Behandlingsforslagene her er generelle anbefalinger, som vil bedre tilstandene hos de fleste. Med homøopati behandler man ikke sygdommen, men det syge menneske og helt essentielt årsagen til sygdommen. Det er vigtigt at tage hensyn til den enkelte persons specielle konstitution, sygehistorie m.m. ved den endelige ordination af homøopatiske lægemidler. En professionel behandler vil kunne hjælpe med at afdække sygdomsbilledet og give en mere individuelt tilpasset behandling.

Find en behandler, der arbejder med antroposofisk homøopati