Tilmeld dig Almas nyhedsbrev her

 

Homøopatiske lægemidler til Bronkitis, børn

Luk menu [X]

Prøv evt. også te af 2 dele timian, 1 del fennikel, 1 del lancetbladet vejbred. 

Skivet frisk ingefær sammen med skiver af økologisk citron, overhældes med kogende vand og sødes med rørsukker – trækker i 5 min. og sies. Drikkes så varmt som muligt.

Ved luftvejsproblemer er det også godt med varmedunk på huden over nyrerne.

Se også Bronkitis, voksne

 

Bronkitis

Artikel fra hæftet Naturlig hjælp til graviditet, fødsel og spædbørn

Forkølelse kan være ledsaget af ondt i halsen og bronkitis. Bronkitis udvikler sig ofte netop i forbindelse med, at barnet har fået kulde og efterfølgende bliver forkølet. Bronkitis kan også udvikle sig videre til astma og lungebetændelse. Nogle børn – især små børn – har i længere perioder tendens til let at begynde at hoste og få bronkitis. Disse børn har en (medfødt) tendens til svaghed i lungesystemet. Årsagen kan dog også være indeklimaet og evt. røg i omgivelserne.

Hvis årsagen skal findes i barnets medfødte tendenser (konstitution), reagerer kroppen med bronkitis og hoste i et forsøg på at udbedre skaden eller svagheden. Hvis en bronkitis-infektion forløber hensigtsmæssigt, kan lungerne være blevet stærkere efter infektionen. Typisk har sådan et barn dog ”brug for” at komme igennem flere perioder med bronkitis, inden ubalancen i lungerne er helt væk.

Det er yderst vigtigt at støtte sådan et lungebarn, som i perioder har bronkitis. Ellers kan tilstanden meget let blive kronisk og evt. udvikle sig til astma eller lungebetændelse. Blandt andet er det vigtigt at holde bronkitisbarnet varmt, f.eks. ved at give det uldtøj på – især i vinterperioden, det tidlige forår og sene efterår. I dag kan man få uldtøj, som ikke kradser – med bomuld inderst og uld yderst.

Man kan også styrke barnets immunsystem og lunger ved at give det Ferrum phos. D12 forebyggende f.eks. i en periode på 1-2 måneder. Også selvom barnet ikke har bronkitis og forkølelse i den periode, kuren gennemføres. Særligt i det sene efterår er lungerne udsatte for infektioner. Derfor er det oplagt at begynde den forebyggende behandling i det tidlige efterår omkring september-oktober.

Til akut bronkitis findes forskellige homøopatiske midler, som vælges ud fra de specifikke symptomer:

Ved slimraslen, hoste og feber anvendes BroronBørn. Begynd med akut dosering: 10 dråber i 10 ml. vand, som indtages slurkvist over ½ time. Den akutte dosering kan evt. gentages én gang. Herefter fortsættes med normal dosering: 3-5 dråber i lidt vand 3-6 x dagligt indtil mærkbar bedring.

Ved voldsom hoste med sejt slim og opkastningsfornemmelser anvendes Ipecacuanha comp. Følg samme doseringsvejledning som ved BroronBørn.

Ved tør, irriteret hoste uden eller med kun ganske lidt slim anvendes Drosera comp. Følg samme doseringsvejledning som ved BroronBørn. Den tørre hoste vil på et tidspunkt begynde at løsne sig, så der kommer gang i slimproduktionen. Herfra behandles med BroronBørn.

 

Bronkitis

Artikel fra hæftet Naturlig hjælp til børn

En forkølelse starter ofte ved at barnet har fået kulde eller er blevet smittet i daginstitutionen. Forkølelsen kan hos nogle gå videre til akut bronkitis. Bronkitis er i reglen ledsaget af en belastende hoste. Bronkitis hører især vinterhalvåret til. Den rammer især mindre børn og især i perioder, hvor de vokser mest.

Nogle børn får lettere bronkitis end andre. Disse børn har ofte, gennem en periode på fx 2 år, en tydelig tendens til let at få bronkitis. Det er vigtigt at være omhyggelig med at støtte lunger og bronkier hos disse børn. Dels fordi bronkitis kan udvikle sig videre til lungebetændelse og dels fordi en bronkitis ellers let bliver et tilbagevendende problem.

Tendensen til bronkitis svækker også generelt barnets sundhedstilstand. Antibiotikabehandling har yderligere en tendens til at gøre bronkitis til en tilbagevendende begivenhed. For at få vendt den onde cirkel, er det nødvendigt at kontakte en dygtig behandler eller læge, som anvender alternative behandlingsformer.

Det er vigtigt at sørge for, at børn med tendens til tilbagevendende bronkitis og forkølelse holdes varme. Noget af det mest effektive er at give dem uldundertøj på, især uld undertrøje. Man kan købe uldundertrøjer til børn med bomuld ind mod huden, så den føles blød og ikke kradser.

Te til bronkitis: Bland urterne salvie/ lancetbladet vejbred/timian i lige dele og anvend dem til te. Sød evt. teen med honning. Teen virker også beroligende på hoste.

Man kan også selv blande en olie til påsmøring af bryst og ryg. Tilsæt en god olivenolie nogle dråber eucalyptusolie, nogle dråber kampferolie og timian-olie.

Der er forskellige homøopatiske midler til akut bronkitis. Disse vælges ud fra symptomerne:

BroronBørn ved slimraslen og feber. Akut dosering: 25 dråber i et glas vand drikkes slurkvist over en halv time. Gentages evt. en gang til den samme dag. Normal dosering: 2-7 dråber 3 x dagligt.

Ipecacuanha comp. ved voldsom hoste med sejt slim og opkastfornemmelser. Samme dosering som BroronBørn.

Drosera comp. ved tør, irriteret hoste uden eller med ganske lidt slim. Dosering som ved BroronBørn. Så snart Drosera comp. har sat gang i slimproduktionen, går man over til BroronBørn.

Kalium jod. comp. til tynde børn med ringe appetit, som har tendens til bronkitis og astma.

 

 

<< Tilbage

Ny søgning i Indikationsregister


Se hvor du kan købe homøopatiske lægemidler

 

Vigtig information om behandling med homøopati

Bemærk, at de lægemidler og råd, der er foreslået her, skal ses som forslag og impulser til en mulig behandling. En evt. klinisk undersøgelse hos egen læge bør ikke udelukkes.

Søg læge hvis symptomerne ikke forsvinder ved brug af homøopati. Ophør med lægeordineret medicin må kun ske i samråd med lægen.

Behandlingsforslagene her er generelle anbefalinger, som vil bedre tilstandene hos de fleste. Med homøopati behandler man ikke sygdommen, men det syge menneske og helt essentielt årsagen til sygdommen. Det er vigtigt at tage hensyn til den enkelte persons specielle konstitution, sygehistorie m.m. ved den endelige ordination af homøopatiske lægemidler. En professionel behandler vil kunne hjælpe med at afdække sygdomsbilledet og give en mere individuelt tilpasset behandling.

Find en behandler, der arbejder med antroposofisk homøopati