Tilmeld dig Almas nyhedsbrev her

 

Homøopatiske lægemidler til Blodmangel (Anæmi)

Luk menu [X]

Vær desuden opmærksom på jern i kosten, bl.a. mange grønne blade. Tag evt. jerntiskud, fx i form af Kräuterblut.

 

Blodmangel - lav blodprocent

Artikel fra hæftet 50+ og homøopati

En del ældre får blodmangel. Det kan skyldes kosten, men også sorger, bekymringer og manglende livslyst kan føre til blodmangel. Symptomerne på blodmangel kan være træthed, modløshed, manglende appetit, svimmelhed, lavt blodtryk og mangel på initiativ.

Ved at tage en ganske lille blodprøve fra fingeren kan blodprocenten meget hurtigt måles. Ved blodmangel bør man tage et letoptageligt jerntilskud i en periode f.eks. Hæmojern eller Kräuterblut, som ikke giver forstoppelse. Samtidig er det en god ide at tage homøopatisk jern, som gør jernprocesserne i kroppen mere levende. Det hjælper med til at man bedre kan optage og udnytte det jern, man får i kosten, også efter at man er stoppet med almindeligt jerntilskud.

JernVital H er et homøopatisk lægemiddel, som styrker jernoptagelsen og stimulerer de dynamiske jernprocesser i kroppen. Tages minimum i 3 måneder.

 

Jernmangel

Artikel fra hæftet Homøopatisk Husapotek

Undersøgelser har vist, at mange danskere har jernmangel uden at vide det. Det gælder især kvinder og mindre børn. Fra naturens side har kvinden, fra puberteten og resten af livet, generelt et lavere jernspejl end manden, og kvinden taber også jern via de månedlige menstruationer. Ved infektioner forbruger kroppen også jern. Symptomerne på jernmangel er bl.a. træthed, blegt ansigt, svimmelhed, lavt blodtryk, større modtagelighed for infektioner, modløshed og mangel på initiativ.

Et tilskud af substantielt jern virker ofte hurtigt på symptomerne. Men hos mange mennesker vender symptomerne hurtigt tilbage, når de op hører med at tage substantielt jern. De har svært ved at optage og ud nytte jern via kosten, og det medfører, at de er nødt til at tage substantielt jern næsten hele tiden. I den situation kan indtag af homøopatisk jern hjælpe.

Fordelen ved at behandle med homøopatisk jern er, at det støtter kroppen, så den bliver i stand til bedre at optage, udnytte og holde på jern. Efter at have indtaget homøopatisk jern 1-2 måneder, behøver man ikke længere at tage substantielt jern så ofte.

JernVital H er et homøopatisk lægemiddel, som styr ker jernoptagelsen og stimulerer de dynamiske jernprocesser i kroppen. Det anvendes ved tilbagevendende jernmangel, under graviditet, ved træthed, lavt blodtryk, ved psykiske belastninger med tendens til modløshed og stress samt ved længerevarende og kroniske infektioner.

Vejledende dosering: 10 dråber (børn 2-7 dråber) 3 x dagligt i 1-2 måneder. 

 

Jernmangel:

Artikel fra hæftet Naturlig hjælp til kvinder

Fra puberteten og resten af livet er kvinder generelt mere udsatte for jernmangel end mænd. Stærke eller hyppige menstruationsblødninger medfører let jernmangel, men også kvinder, som er sårbare over for psykiske belastninger (aggressioner, sorger, dominerende omgivelser), får let jernmangel. Længerevarende og kroniske infektioner kan også føre til jernmangel, fordi kroppen forbruger jern til at bekæmpe infektioner.

Symptomerne på jernmangel kan være gentagne infektioner, træthed, modløshed, manglende initiativ, svimmelhed, lavt blodtryk og menstruationsforstyrrelser (enten svage blødninger, fordi der ikke er jern nok, eller alt for kraftige blødninger, fordi kroppen ikke har kræfter til at holde på jernet).

Fordelen ved at behandle med homøopatisk jern er, at det støtter kroppen, så den selv bliver i stand til bedre at optage, udnytte og holde på jernet. Homøopatisk jern gør kvinder mere fysisk og psykisk modstandsdygtige, og stimulerer deres handlekraft og mod.

Et homøopatisk jernmiddel er JernVital H. Ved påvist jernmangel anbefales det at tage ”Kräuterblut” (Salus) i 14 dage sammen med JernVital H 10 dråber 3 gange dagligt. Indtagelsen af JernVital H bør dog fortsætte 1-2 måneder.

Nogle kvinder har vedvarende problemer med at optage og udnytte jernet. De er ofte nødt til at tage jern næsten hele tiden. En kur på et par måneder med JernVital H reducerer i reglen behovet for vedvarende jerntilskud betydeligt, fordi det på et dybere plan styrker jernprocesserne.

Kvinder, som har tendens til jernmangel bør indtage mange grønne blade, få en god lang søvn, gå ture hver dag og så vidt muligt undgå længerevarende psykiske belastninger.

JernVital H anvendes ved:

  • Moderat jernmangel
  • Vedvarende eller tilbagevendende problemer med for lavt jernindhold i blodet
  • Længerevarende og kroniske infektioner
  • Under graviditet er JernVital H vigtigt i de første og sidste måneder af graviditeten. JernVital H nedsætter behovet for substantielt jern. Især i de sidste måneder af graviditeten har mor og barn større behov for jerntilskud
  • ”Latent jernmangel” – Mennesker med symptomer på jernmangel, hvor en blodprøve ikke viser jernmangel. JernVital H fører til en lynhurtig optagelse af jernet i føden, så symptomerne forsvinder

JernVital H er desuden et godt middel at tage forebyggende ved psykiske belastninger, som har tendens til at ende i modløshed og stress. 

JernVital H kan anvendes til at styrke kvinders maskuline handlekraft i perioder, hvor hun har særlig brug for at handle (modigt), være udfarende eller har brug for kræfter til at sige fra.

<< Tilbage

Ny søgning i Indikationsregister


Se hvor du kan købe homøopatiske lægemidler

 

Vigtig information om behandling med homøopati

Bemærk, at de lægemidler og råd, der er foreslået her, skal ses som forslag og impulser til en mulig behandling. En evt. klinisk undersøgelse hos egen læge bør ikke udelukkes.

Søg læge hvis symptomerne ikke forsvinder ved brug af homøopati. Ophør med lægeordineret medicin må kun ske i samråd med lægen.

Behandlingsforslagene her er generelle anbefalinger, som vil bedre tilstandene hos de fleste. Med homøopati behandler man ikke sygdommen, men det syge menneske og helt essentielt årsagen til sygdommen. Det er vigtigt at tage hensyn til den enkelte persons specielle konstitution, sygehistorie m.m. ved den endelige ordination af homøopatiske lægemidler. En professionel behandler vil kunne hjælpe med at afdække sygdomsbilledet og give en mere individuelt tilpasset behandling.

Find en behandler, der arbejder med antroposofisk homøopati