Tilmeld dig Almas nyhedsbrev her

 

Homøopatiske lægemidler til Blærebetændelse, børn

Luk menu [X]

Se også Blærebetændelse, voksne

 

Blærebetændelse

Artikel fra folderen Blærebetændelse

Cantharon Blærebetændelse

Symptomerne ved blærebetændelse er ofte, hyppige og små vandladninger med svie og brændende fornemmelse i urinvejene og nogle gange med smerter i blære og underliv, som kan brede sig til den nederste del af ryggen. En blærebetændelse kan være med eller uden bakterier og feber. Nogle mennesker kan have meget milde symptomer som ildelugtende urin og hyppige
vandladninger.

Hvem rammes især:
Det er særligt kvinder, små børn, unge og ældre der får blærebetændelse, fordi urinrøret fra skeden til blæren kun er nogle få centimeter langt.

Kateterbrugere og mænd med prostataproblemer er også en særligt udsat gruppe.

Årsagerne til blærebetændelse er mange:
Kulde – især i nyre- og underlivsområdet, samt kolde fødder kan udløse en blærebetændelse.

Overgangsalderen medfører en svagere hormonproduktion, hvilket kan bevirke svagere slimhinder i blære og urinveje, som derfor bliver mere modtagelige for infektion.

Seksuel aktivitet. Man ser ofte, at seksuel debut eller skift af partner udløser blærebetændelse.

Langvarig stress, nervøsitet og chok medfører ofte problemer med blærefunktionen, såsom svien, hyppig og uregelmæssig vandladning.

Andre årsager til blærebetændelse hos både børn og voksne kan være, at de ikke giver sig tid til at få tømt blæren ordentligt, da det giver gunstige forhold for bakterievækst. Årsagen kan også være nyresten eller grus i urinen, samt for basisk urin.

HUSK:
Har man problemer med hyppige urinvejsinfektioner, er det altid vigtigt at drikke meget, samt sørge for at undgå kuldepåvirkninger af lænd, underliv og fødder.

Behandling med Cantharon

Cantharon virker ved at:

  • Angribe betændelsen og styrke immunforsvaret
  • Virke vanddrivende. Ved betændelser er det altid vigtigt at få skyllet nyrer og blære igennem
  • Styrke slimhinderne
  • Styrke nyrernes funktion og væv
  • Aktivere regenerationsevnen i nyre-/blæreområdet

Cantharon kan både anvendes forebyggende og til akut behandling, samt ved kroniske tilstande. Lægemidlet virker specielt godt i følgende situationer:

Ved begyndende svie og brændende fornemmelse kan en akut dosis et par gange i løbet af en dag ofte stoppe en blærebetændelse. Behandling med Cantharon bør startes så tidligt som muligt efter, at symptomerne er begyndt.

Til kvinder i overgangsalderen bruges Cantharon til at styrke slimhinderne og stimulere regenerationsevnen i nyre-/blæreområdet.

Til børn med blærebetændelse, bruges Cantharon generelt for at forbedre hele nyre-/blærefunktionen.

Til kateterbrugere anvendes Cantharon forebyggende mod kroniske eller tilbagevendende urinvejsinfektioner.

Akut dosering
Indtag 50 dråber (børn 25 dråber) i et glas vand, som drikkes slurkvis over en halv time eller 10 dråber (børn 5 dråber) hver halve time dagen igennem, indtil mærkbar forandring indtræder. Det kan være nødvendigt at fortsætte med akut dosering yderligere en dag. Herefter bør der fortsættes med 10 dråber (børn 2-7 dråber) 3 gange dagligt i 2 – 6 uger, fordi Cantharon vitaliserer nyre og blære, så der ikke så let opstår en ny betændelse.

Forebyggende dosering
Indtag 10 dråber (børn 2-7 dråber) 3 gange dagligt.

Dosering ved kronisk tilstand Start med akut dosering og fortsæt med 10 dråber (børn 2-7 dråber) 3 gange dagligt i min. 2 måneder

Download folderen om behandling af blærebetændlse (pdf)

 

Blærebetændelse

Artikel fra hæftet Homøopatisk Husapotek

Symptomerne ved blærebetændelse kan bestå af vandladningstrang med mange små vandladninger og svien i urinvejene og evt. smerter i blæren.

Betændelsen kan udløse feber. En blærebetændelse kan dog også være uden særlige symptomer, især hos ældre mennesker og helt små børn. Ved feber uden tydelige symptomer er det vigtigt at få stillet en diagnose hos lægen.

Blæren er et organ, som er meget påvirkeligt af nervesystemet. Så det gælder om at slappe af, hvis man har fået blærebetændelse. Sluk for computere, mobiltelefon og fjernsyn. Fyld evt. en varmedunk med varmt vand, vikl et klæde om varmedunken, og læg den på huden over nyrerne, imens man hviler under dynen.

Pas på med kulde, tag tøj på, som går ned over lænden, hold fødderne varme, og sørg for at sidde på et underlag i stedet for direkte på den kolde jord, den kolde sten eller direkte på græsset.

Cantharon har siden 1984 hjulpet utallige mennesker ved blærebetændelse. Det indeholder stoffer, som angriber betændelsen (udtræk fra bier og sølv), stoffer som opbygger slimhinderne (sølv og padderok) samt planten Echinacea (Solhat), som styrker immunsystemet.

Det anbefales, at man tager midlet 2-6 uger, efter blærebetændelsen er overstået, nu i vejledende dosering

Supplér med te: Salviete (desinficerende og vanddrivende), gyldenriste (vandrivende, gør slimhinderne i blære, nyrer og bækken bløde og glatte, så bakterier ikke kan hæfte sig fast).

Tag også vekselfodbad.

Ved for basisk urin: te af melbærris eller tranebærkapsler (husk kun begrænset brug af tranebær).

<< Tilbage

Ny søgning i Indikationsregister


Se hvor du kan købe homøopatiske lægemidler

 

Vigtig information om behandling med homøopati

Bemærk, at de lægemidler og råd, der er foreslået her, skal ses som forslag og impulser til en mulig behandling. En evt. klinisk undersøgelse hos egen læge bør ikke udelukkes.

Søg læge hvis symptomerne ikke forsvinder ved brug af homøopati. Ophør med lægeordineret medicin må kun ske i samråd med lægen.

Behandlingsforslagene her er generelle anbefalinger, som vil bedre tilstandene hos de fleste. Med homøopati behandler man ikke sygdommen, men det syge menneske og helt essentielt årsagen til sygdommen. Det er vigtigt at tage hensyn til den enkelte persons specielle konstitution, sygehistorie m.m. ved den endelige ordination af homøopatiske lægemidler. En professionel behandler vil kunne hjælpe med at afdække sygdomsbilledet og give en mere individuelt tilpasset behandling.

Find en behandler, der arbejder med antroposofisk homøopati