Tilmeld dig Almas nyhedsbrev her

 

Homøopatiske lægemidler til Astma, børn

Luk menu [X]

Se også Astma, voksne

 

Astma

Artikel fra hæftet Naturlig hjælp til børn

Astma er en af de kroniske sygdomme i Danmark med den største hyppighed. Astma kan udvikle sig alvorligt og akutte anfald kan i meget sjældne tilfælde medføre døden. Derfor er det ikke en lidelse, man skal tage let på og man bør aldrig ophøre med ordineret lægemedicin uden samråd med lægen. Akutte astmaanfald kan kræve akut lægehjælp.

Ny astmamedicin har været en stor hjælp for astmatikere og kan være livsreddende, men man skal ikke være blind for, at de har en række bivirkninger. En stor del af astmamedicin indeholder binyrebarkhormoner, andre medfører hurtig puls og er med til at gøre barnet mere nervøst. Midlerne kurerer ikke astmaen.

En homøopatisk behandling kan meget ofte forebygge eller behandle astma dybtgående. Mange børn er sluppet af med deres astma gennem en homøopatisk behandling.

Astma, homøopatisk grundbehandling

Det vigtigste grundmiddel til mindre børn med astma er det homøopatiske middel Drosera comp. (2-7 dråber 3 x dagligt). Til større børn (12-18 år) anvendes midlet Cuprum aceticum comp. (10 dråber 3 x dagligt).

”Infektions-astma”

Hos en del børn kommer astmaen kun i perioder. Den starter typisk i forbindelse med en infektion fx. forkølelse bronkitis eller halsbetændelse. Ved infektions-astma giver man stadig astmagrundbehandlingen, men her er det vigtigt hurtigst muligt at sætte en akut homøopatisk behandling ind imod den aktuelle infektion (se under forkølelse, pande-bihulebetændelse, halsbetændelse, bronkitis, falsk strubehoste og kighoste). Disse homøopatiske midler hjælper immunsystemet til hurtigt at bekæmpe infektionen og når infektionen er væk, letter astmaen straks.

Når man på den måde flere gange har hjulpet immunsystemet med at bekæmpe forkølelse, bronkitis eller halsbetændelse, vil man typisk opleve at infektionerne bliver sjældnere og dermed forsvinder infektions-astmaen.

”Høfeber-astma”

Hvis astma typisk kommer som en forværring af høfeber gives Høron sammen med grundbehandlingen. Hvis ovenstående råd ikke er tilstrækkelige, bør man opsøge en professionel behandler.

NB! De homøopatiske midler kan tages sammen med lægeordineret astmamedicin. Når den homøopatiske behandling begynder at hjælpe, kan man i samråd med lægen nedtrappe lægemedicinen.

 

Astma

Artikel fra hæftet Naturlig homøopatisk hjælp til Allergi

Astma er en af de kroniske lidelser med størst hyppighed i Danmark. Astma kan udvikle sig alvorligt, og akutte symptomer kan i sjældne tilfælde medføre døden. Derfor er det ikke en lidelse, man skal tage let på, og man bør aldrig ophøre med lægemedicin uden samråd med lægen. Akutte astmaanfald kan kræve akut lægehjælp.

Når det er sagt, kan astma meget ofte forebygges eller behandles dybtgående med homøopati. Det anbefales dog, at astmapatienter søger råd og behandling hos en erfaren homøopatisk behandler. Foreningen Alma kan evt. henvise til en behandler.

Her skal blot nævnes nogle få homøopatiske lægemidler, som astmapatienter kan indtage. Hvis midlerne hjælper på astmaen, kan lægemedicin evt. langsomt aftrappes i samråd med lægen.

Hvis de ikke hjælper, bør man ikke gå videre på egen hånd, men ubetinget søge hjælp hos en erfaren homøopatisk behandler.

Homøopatisk behandling af astma

Allergica har udviklet to lægemidler til astmabehandling:

Cuprum aceticum comp., som fortrinsvist anvendes til voksne med astma. Drosera comp., et lignende middel, som er udviklet til mindre børn. Begge lægemidler virker opbyggende på nyre-/binyresystemet, og herfra virker de regulerende på lungernes styring af vejrtrækningen.

Ved astma uden andre symptomer kan man tage Cuprum aceticum comp., 10 dråber 3-5 gange dagligt over f.eks. 2 måneder. I nogle tilfælde mærkes en hurtig effekt – i andre tilfælde kan virkningen først registreres efter nogle uger. Til børn giver man tilsvarende Drosera comp., 5-10 dråber 3 x dagligt.

Hvis astmasymptomerne vender tilbage, når man stopper med disse midler, kan man fortsætte med at tage dem i op til ½ år. Efter ½ års indtagelse uden bedring bør man konsultere en erfaren behandler.

Hvis astmaen har udviklet sig fra en høfeber (eller patienten har både astma og høfeber), tages både Høron og Cuprum aceticum comp. eller Høron og Drosera comp.

Homøopatiske tillægsmidler

Ved tynde astmatikere med ringe appetit – eller astmatikere som længe har fået astmamedicin ordineret fra lægen (herunder medicin med binyrebarkhormoner) – virker det homøopatiske cellesalt nr. 13, Cuprum ars. D12 styrkende på nyrerne og lungerne samtidig med, at det stimulerer appetitten.

Ved astma, som ikke er der hele tiden, men som kommer i forbindelse med infektioner (typisk forkølelse), tages Cuprum aceticum comp. eller Drosera comp. samtidig med cellesalt nr. 3, Ferrum phos. D12. Dette lægemiddel bekæmper infektioner i lunger og bronkier, og når infektionen går væk, aftager astmaen ofte i samme takt. Denne type astma kaldes ”infektionsastma”.

Antibiotikas betydning for astma

Børn, som er blevet behandlet med antibiotika, har mere end 20% større risiko for at udvikle astma 15-20 år senere i livet, i forhold til børn som ikke har fået antibiotika. Det viser en større, retroperspektiv undersøgelse af mere end 50.000 mennesker. Årsagen kan bl.a. være, at antibiotika ikke får en infektion helt ud af kroppen, men i stedet indkapsler den. Oven på denne indkapslede infektion kan astmaen udvikle sig.

Nyere undersøgelser har vist, at antibiotika (anti: noget som virker imod, bios: liv) ikke nødvendigvis dræber alle bakterier. I stedet omdanner nogle af dem sig til såkaldte ”cellevægsfrie bakterier”. Immunsystemet genkender netop bakterier ud fra deres cellevægge. Så når cellevæggen ikke længere er der, kan immunsystemet ikke få øje på bakterien, som den derfor ikke reagerer på. Den cellevægsfrie bakterie er derfor farlig for organismen, da den overalt kan vandre uhindret ind i celler og nedbryde dem indefra.

Af den grund er det vigtigt ikke uhæmmet at anvende antibiotika ved infektioner. Det er muligt bl.a. med homøopatiske lægemidler at understøtte immunsystemet, så det selv kan bekæmpe de fleste infektioner. Se f.eks. hæfterne ”Naturlig hjælp til børn” og ”Homøopatisk Husapotek”, som Foreningen Alma udgiver. Hæfterne kan fås i bl.a. helsekostbutikker eller downloades her.

Andre råd til astma

Varme pakninger på huden over nyrerne virker ofte gunstigt ved astma. Man kan f.eks. bruge et afkog af padderokke: 2 skefulde padderokke tilsættes ca. 1 liter vand og koges i 15 minutter. Et viskestykke vrides op i det varme afkog og lægges på huden over nyrerne (lige over lænden). Læg oven på det våde viskestykke et tørt håndklæde, som kan dække viskestykket, og læg evt. øverst en varmedunk. Lig med omslaget ca. 10 minutter. Alternativt kan man nøjes med bare at lægge sig på en varmedunk med tilpas temperatur, så der kommer varme til nyrerne.

Salviete har også en god virkning på astma. Hvis astmaen er forbundet med forkølelse, er det godt at tilsætte salvieteen timian og evt. honning.

 

<< Tilbage

Ny søgning i Indikationsregister


Se hvor du kan købe homøopatiske lægemidler

 

Vigtig information om behandling med homøopati

Bemærk, at de lægemidler og råd, der er foreslået her, skal ses som forslag og impulser til en mulig behandling. En evt. klinisk undersøgelse hos egen læge bør ikke udelukkes.

Søg læge hvis symptomerne ikke forsvinder ved brug af homøopati. Ophør med lægeordineret medicin må kun ske i samråd med lægen.

Behandlingsforslagene her er generelle anbefalinger, som vil bedre tilstandene hos de fleste. Med homøopati behandler man ikke sygdommen, men det syge menneske og helt essentielt årsagen til sygdommen. Det er vigtigt at tage hensyn til den enkelte persons specielle konstitution, sygehistorie m.m. ved den endelige ordination af homøopatiske lægemidler. En professionel behandler vil kunne hjælpe med at afdække sygdomsbilledet og give en mere individuelt tilpasset behandling.

Find en behandler, der arbejder med antroposofisk homøopati