Tilmeld dig Almas nyhedsbrev her

 

JernVital H

Indhold
Carbo betula D12 / Cuprum aceticum D6 / Ferrum phosphoricum (Vivianit) D12
Kul fra Vortebirk / Kobberacetat / Jernfosfat

Flaske med 50 ml

Anvendelse
Ved jernmangel hos kvinder og mænd med nogle af følgende symptomer: lavt hæmoglobintal, bleg, træt, lavt blodtryk, modløs, ingen energi. Til gravide og børn som har symptomer på jernmangel. Til personer med latent jernmangel, hvor man oplever træthed, men hvor jernmangel ikke kan måles.

Omfattende undersøgelser har vist, at omkring 40 % i perioder, eller vedvarende, har for lidt jern i blodet. De, som er mest udsat for jernmangel, er små børn og kvinder gennem hele livet samt ældre kvinder og mænd. Substantielt jerntilskud kan kortvarigt have en virkning, men vil ikke være vedvarende. Vedvarende substantielt jernindtag kan på sigt forgifte kroppen. Derfor er det vigtigt at give kroppen en impuls via jern i homøopatisk dosis, således at kroppen selv kan optage jern og holde gang i de dynamiske jernprocesser.

Bemærkninger
Der kan optræde hovedpine i starten af behandlingen. Nedsæt i så fald dosis en uges tid, og gå derefter op på fuld dosis igen. Det anbefales at indtage lægemidlet kurmæssigt i ca. 2 måneder, evt. sammen med substantielt jerntilskud. Spis mere jernholdig mad: spinat og rosiner, kombineret med C-vitamin.

Vejledende dosering
Voksne: 10 dråber 3 x dagligt.
Børn: 2-7 dråber 3 x dagligt.