Tilmeld dig Almas nyhedsbrev her

 

Findes der alternativer til penicillin?

Luk menu X

(Hent artiklen til print (pdf))

Resistente bakterier er et større og større problem. Senest er bl.a. MRSA-bakterien kommet i fokus. Ikke mindst fordi, vi nu har oplevet de første dødsfald pga. denne bakterie.

Denne artikel beskriver, hvordan du kan behandle infektioner med homøopatiske lægemidler, så du kan spare på brugen af antibiotika. Måske kan homøopatien endda tilbyde et alternativ til behandling af de resistente bakterier.

Antibiotika og penicillin – et tveægget sværd

Penicillin var et vidundermiddel, da man begyndte at anvende det i begyndelsen af 1950’erne, og det har reddet mange menneskeliv lige siden. Desværre er brugen af penicillin og andre typer antibiotika blevet overdrevet. Det har ført til udvikling af antibiotika-resistente bakterier, som derfor ikke længere kan bekæmpes. Blandt andet MRSA, som vi efterhånden finder i flere danske svinebesætninger. Alene af den grund er det blevet strengt nødvendigt at anvende andre metoder end antibiotika til at behandle infektioner.

Mange behandlere har også erfaring for, at behandling med antibiotika ikke fører til en genopretning af sundhedstilstanden. Derimod resulterer det ofte i en kronisk svækkelse med tilbagevendende infektioner.

Ny forskning understøtter denne erfaring. Behandling med antibiotika forstyrrer vores naturlige forekomst af bakterier. Et stort dansk studie viser bl.a., at når mødre tager antibiotika under graviditeten, har barnet i gennemsnit 20% større risiko for at udvikle astma. Andre undersøgelser viser, at børn, som selv er blevet behandlede med antibiotika, også har markant forøget risiko for at udvikle astma senere i livet.

Antibiotika: At give noget, der går imod det levende (anti = imod, biotika = det levende).

Forskningen viser desuden, at visse bakterier kan beskytte sig mod antibiotikas virkning ved at gå i en dvaletilstand, hvor de ikke har cellevæg. Da de fleste typer antibiotika netop virker ved at angribe cellevæggen, kan bakterierne ikke længere rammes, og infektion kommer derfor ikke helt ud af kroppen. I stedet ”indkapsles” infektionen, og en del af bakterierne bliver til såkaldte ”cellevægsfrie bakterier”.

Vores immunsystem genkender netop bakterier ud fra deres cellevægge. Så når cellevæggen ikke længere er der, kan immunsystemet ikke genkende bakterien, som derfor ikke nedbrydes. På den mådekan man være rask smittebærer – med resistente bakterier – uden at vide det. Og man kan smitte andre svækkede personer, eller man bliver måske selv syg, hvis kroppen svækkes af andre årsager.

Blandt andet af disse grunde er det vigtigt ikke uhæmmet at anvende antibiotika ved infektioner.

Det homøopatiske alternativ

Homøopatien har vist sig fremragende til at bekæmpe mange lettere infektioner som f.eks. blærebetændelse, mellemørebetændelse, forkølelser, bronkitis, halsbetændelse, børnesår og meget andet, så man ikke hver gang behøver at gribe til antibiotika. De homøopatiske lægemidler understøtter immunsystemet, så det selv kan bekæmpe de fleste infektioner.

Argentit comp. er et homøopatisk lægemiddel, som meget hurtigt aktiverer immunsystemet. Virkningen kan indtræde i løbet af få minutter. Lægemidlet fremmer dannelsen af hvide blodlegemer og kan anvendes ved akutte infektioner eller betændelser af enhver art.

Allerbedst virker Argentit comp., hvis midlet tages ved sengetid, fordi immunsystemet arbejder mest effektivt, mens vi sover. Tag 50 dråber i lidt vand ved sengetid i forbindelse med en infektion. Typisk vil man opleve, at man sveder i løbet af natten og så har det bedre om morgenen.

Ved akut opståede infektioner kan man også hælde 50 dråber i et glas vand, som drikkes over 3 timer. Denne kur kan gentages 1 gang – herefter fortsættes med vejledende dosering, hvis det er nødvendigt.

Bemærk, at særlig følsomme mennesker i sjældne tilfælde kan reagere med angstsymptomer, hvis de indtager Argentit comp. gennem længere tid. Så bør man holde pause med midlet – og evt. erstatte det med et andet.

Ferrum phos. D12 er et andet homøopatisk lægemiddel, som på en mild og alligevel effektiv måde støtter immunsystemet og hjælper med til at bekæmpe infektioner overalt i kroppen – især infektioner i blod, lunger, bronkier, hals og næse.

Kroppen forbruger jern til at bekæmpe infektioner, og Ferrum phos. D12 er netop en homøopatisk jern-fosfor-forbindelse. Derfor styrker lægemidlet immunsystemet ved en hvilken som helst infektion eller febertilstand. Feber er ét af kroppens våben mod infektioner. Ferrum phos. D12 hjælper feberen, som derfor sænkes lidt.

Ferrum phos. D12 er særlig mildt og velegnet til at støtte det lille barns (0-1,5 år) immunsystem.

Apis/Belladonna kan gives ved høj feber (over 38,5°C) sammen med Ferrum phos. D12. Apis/Belladonna bekæmper også infektioner, og det virker frem for alt blod- og varmefordelende. Blandt andet forhindrer det, at for meget blod stiger til hovedet og udløser feberkramper.

Med Ferrum phos. D12 og Apis/Belladonna kan man alment støtte kroppens arbejde med at bekæmpe infektioner og meget ofte undgå antibiotikabehandling. I de fleste tilfælde er disse to midler tilstrækkelige til at styrke immunsystemet.

Silicea/Belladonna comp. er et homøopatisk lægemiddel, som ligner Argentit comp. meget i sin virkning. Silicea/Belladonna comp. virker dog især godt på infektioner og betændelser i hoved og ansigt, f.eks. ved mellemørebetændelse, pande-/bihulebetændelse, betændelser i tænder, øjenbetændelse, meningitis osv.

De fleste mærker effekten af Silicea/Belladonnna comp. i løbet af få minutter.

Homøopatisk behandling af specifikke infektioner og betændelser

På Foreningen Almas hjemmeside kan du søge hjælp til behandling af specifikke infektioner og betændelser, f.eks. blærebetændelse, mellemørebetændelse, halsbetændelse, øjenbetændelse, osv.

Find indikationsregisteret her

Sådan tager du de homøopatiske lægemidler

Vejledende dosering af de nævnte midler
Voksne: 10 dråber 3 x dagligt.
Børn: 2-7 dråber 3 x dagligt.

Akut dosering af de nævnte midler
50 dråber (børn: 25 dråber) i et glas vand, som drikkes slurkvist over ½ time, eller 10 dråber (børn: 5 dråber) hver ½ time dagen igennem, indtil mærkbar forandring indtræder.

Bemærk

Det er vigtig at få stille den rigtige diagnose hos lægen. Behandling af infektioner kan kræve professionel hjælp. 

Kilder

http://videnskab.dk/krop-sundhed/mors-antibiotika-kan-give-barnet-astma

http://www.dr.dk/sundhed/Sygdom/Allergi/Artikler/2011/0110144651.htm